• Geldermalsen 04-01-2015
    Medewerkers Werkzaak.
    Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent

Werkzaak Rivierenland: de zaak met hart voor werk

TIEL Op 4 januari gaf directeur Elfriede Boer, samen met de MT-leden Codrik van de Wetering en Marc Christiaens, het officiële startsein van Werkzaak Rivierenland.Werkzaak Rivierenland begon de eerste dag van het nieuwe jaar met een groot ontbijt voor alle medewerkers. Daarna ging iedereen op de foto. Gezamenlijk vormden de ongeveer 600 aanwezige medewerkers een hart. Dit hart komt terug in de slogan van de nieuwe organisatie: Werkzaak Rivierenland, de zaak met hart voor werk.

Werkzaak Rivierenland is een nieuwe organisatie op het gebied van Werk & Inkomen in Rivierenland. Negen gemeenten in Rivierenland, LANDER werk & participatie, het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) hebben hun krachten in deze nieuwe organisatie gebundeld.Werkzaak Rivierenland is een unieke samenwerking met UWV, nergens in Nederland werken gemeenten en organisaties op gebied van werk en inkomen op deze schaal samen. De missie van Werkzaak Rivierenland is: Talent werkt voor Rivierenland. Meer mensen aan het werk, op basis van hun kwaliteiten, daar zet Werkzaak Rivierenland zich voor in.

Elfriede Boer, directeur van Werkzaak Rivierenland: ,,Het is bijzonder om vandaag met elkaar ons nieuwe bedrijf te starten. Ons motto,iedereen doet mee op de arbeidsmarkt, brengen we vandaag met onze gezamenlijke start in de praktijk. Wat een opkomst!"

Inwoners van de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel hoeven voor een bijstandsuitkering of andere inkomensondersteuning en voor begeleiding naar werk niet meer naar (de sociale dienst van) hun eigen gemeente maar naar Werkzaak Rivierenland. Voor inwoners van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe geldt dat zij alleen voor de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) terecht kunnen bij Werkzaak Rivierenland.

De publieksbalie van Werkzaakis voorlopig gevestigd aan de Nieuwe Tielseweg 112A in Tiel (Beursplein) en is vanaf maandag 11 januari geopend.

Info: www.werkzaakrivierenland.nl, info@werkzaakrivierenland.nl, 088-9375 000 (tijdens kantoortijden).