• Erik van Dijk

Vuurwerkverkoop gestart bij Peters Vuurwerk in Ingen

INGEN Voor het 18e jaar op rij zijn de broers Ivy en Louis Peters druk bezig met de laatste voorbereidingen bij Peters Vuurwerk in Ingen voor de losse vuurwerkverkoop.

Samen met vader Eef runnen zij met veel passie hun vuurwerkwinkel aan de Brei in Ingen. Voor de echte liefhebbers zijn er professionele merken beschikbaar zoals Proline en RUBRO met vuurwerk tot wel 25 kilo per item met een volledige vuurwerkshow. Voor iedereen en elke budget is er voldoende keus. Omdat zij graag meedenken op het gebied van veiligheid, krijgt iedere koper in de winkel een gratis vuurwerkbril. Tevens is al het verkochte vuurwerk voorzien van een CE keurmerk. Nieuw dit jaar is dat er bij aanschaf van vuurpijlen verplicht een goedgekeurde standaard moet worden gekocht. Deze verplichting geldt voor zowel de verkopende als de kopende partij. Maar veiligheid begint natuurlijk vooral bij jezelf. Voor tips over het veilig omgaan met vuurwerk of overige vragen kun je natuurlijk ook bij Peters vuurwerk in Ingen terecht.

De vuurwerkverkoop vindt plaats van 28 tot en met 31 december. Zondag 30 december is wegens de landelijke regelgeving geen verkoopdag, maar iedereen is wel welkom om te komen kijken en te bestellen. Peters Vuurwerk is gevestigd aan De Brei 3 in Ingen. In de gemeente Buren mag alleen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.