• Vader en dochter Peter en Amber Konings.

    Neeltje van Triest

Vijf jaar De Tapijtkoning

TIEL De Tapijtkoning is een begrip in Tiel. Wie bijvoorbeeld voor kwalitatief een beetje betere gordijnen of harde of zachte vloerbedekking op pad gaat, loopt steevast even binnen. Na jarenlang vanuit een pand op het Plein te hebben verkocht, is de collectie de laatste vijf jaar in een mooie winkel met plenty parkeerruimte op Latenstein ondergebracht.

Amber Konings is samen met haar vader Peter het gezicht van De Tapijtkoning. Amber is stylist van beroep en ziet altijd weer een uitdaging in het combineren van kleuren en materialen. Sfeer in een interieur en de wens van de klant zijn haar uitgangspunten.

Amber is in gesprek met een klant die zojuist nieuwe gordijnen heeft aangeschaft. Ze spreekt af wanneer ze thuis is en wanneer de bus van De Tapijtkoning langs kan komen. Ook zoekt de klant nog een rolgordijntje voor een moeilijk hoekje. Ze wil geen inkijk, maar wel naar buiten kunnen kijken. Amber toont haar wat mogelijkheden uit de Zonnelux duette collectie, waarbij de bovenzijde vrij blijft. De maat is geen probleem, dat wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten.

In de winkel strijden laminaat en PVC om samen met dikke rollen vloerbedekking om de aandacht. Met een duidelijke QR-code kan men in een klik de site bezoeken, maar Peter en Amber geven toch liever zelf advies.

Peter: ,,Het is geen pak aardappelen wat we hier verkopen. Het moet passen in het gebruik en bij de woonomgeving. Die PVC-vloeren zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor woningen met vloerverwarming. Laminaat kan, maar is niet ideaal. Wel gunstiger in prijs. De klant moet uiteindelijk echt tevreden zijn met het gekochte product, dat is ons uitgangspunt.''

Amber voegt toe dat een klant die een foto van het huidige interieur laat zien en ook nog wat stalen van zijn huidige inrichting meebrengt, erg goed bezig is. Ze ziet de lichtinval, ze vraagt naar de gebruiksintensiteit en geeft de klant inspiratie. Desgewenst verzorgt ze ook advies aan huis.

BLOEMEN EN KLEUREN Amber: ,,Vintage met een industrieel tintje is populair. Bloemen en kleuren komen volop terug in het interieur. Enerzijds verkopen we gedegen en klassiek, anderzijds gaan we ook voor licht, hip en eigentijds. Voor de mensen die het durven hebben we hele mooie gordijnen met een knipoog naar de sixties. De klanten die hier binnenlopen zijn van alle leeftijden. De keuze die ze maken verschilt, omdat ze allemaal hun eigen smaak meebrengen. We verkopen ook behang en daarmee kun je het echt het verschil maken. Zelfs een rustig en basic interieur geven we sfeer.''

Peter toont het eco-tapijt van Interfloor. Hierbij zijn gerecycelde visnetten gebruikt voor de rug. Peter: ,,We voeren een mooie collectie A-merken. Omdat we veel afnemen, zijn we zeer concurrerend. En eventuele stalen kunnen zo de kofferbak in om thuis een keuze te maken. Wij zijn er echt voor de klant.''

a[ De Tapijtkoning, Buitenbulkweg 8, 4005 LA Tiel. Telefoon 0344-630833 of www.tapijtkoning.nl.