• Fone Zone
  • Fone Zone

Telefoongemak bij Fonezone

Installaties, reparaties, hoesjes en gadgets

TIEL Fonezone op de scheiding van de Santwijcksepoort en de Voorstad is een adresje om makkelijk binnen te lopen. Het eerste wat opvalt is de grote hoeveelheid hoesjes, hoesjes en hoesjes. Daarnaast helpt eigenaar Adam Girowal iedereen die met een vraag, probleem of storing binnenloopt met een vriendelijk woord. Fonezone is voor ultiem telefoongemak.

Adam moet nog even 'wat schroefjes aandraaien', voordat hij aan het interview kan beginnen. Hij is bezig met een reparatie en de klant is op dit moment even een boodschap aan het doen. Dat geeft de tijd om alle hoesjes maar eens goed te bekijken. Leuke blingbling, stevige leather cases, navy, film, romantisch, voor kids of gewoon makkelijk. In een vitrine midden in de winkel liggen wireless keyboards, selfi sticks en andere handigheidjes. Achter de toonbank is ruim plaats gemaakt voor oordopjes, stekkers, opladers, batterijen en allerlei andere toebehoren voor iPad en telefoon.

Even later komt een klant binnen die voor een wat oudere iPad een nieuwe hoes zoekt. Geen probleem, Adam tovert direct wat modellen tevoorschijn.

Fonezone is zeven jaar geleden aan de Santwijckse Poort in Tiel gestart. Inmiddels kent deze winkel ook vestigingen in Den Bosch, Veenendaal, Barneveld en Hengelo. Alle winkels nodigen uit om even makkelijk binnen te lopen en gebruik te maken van een goed service.

Adam: ,,Wij repareren terwijl u wacht of even een boodschap doet. We verwisselen een gebroken scherm, vervangen in een handomdraai de batterij en kijken bij mankementen altijd of we er iets aan kunnen doen. Als we het niet kunnen repareren, dan hoeft de klant ook niets te betalen. We gaan zeer serieus met de toestellen om, daarom weet de zakelijke klant ons ook te vinden.''

Inmiddels loopt een mevrouw naar binnen die een houder voor een Samsung zoekt. Ze maakt een fotootje van het aanbod, appt dit naar een familielid en komt even later vrolijk met de juiste houder bij de kassa. Ze krijgt nog even de tip mee om de oude houder met de föhn te verwijderen en loopt blij de winkel uit.

Een volgende klant zoekt een leren hoesje voor zijn iPhone 7. Voor nog geen twee tientjes heeft hij het juiste exemplaar gevonden. Adam benadrukt nog maar een keer: ,,Wij zijn betrouwbaar, hanteren eerlijke prijzen en zorgen ervoor dat de klant met een goed gevoel weggaat en de volgende keer terug komt.''

De volgende meneer die binnenstapt wil graag een bepaalde app op zijn telefoon. Adam zoekt hem op en meneer gaat zonder extra kosten verder. Adam: ,,Onze handgemaakte leren hoesjes verkopen we vanaf 19 euro, ook batterijen zijn vanaf 19 euro te koop en een scherm vervangen doen we vanaf 39 euro. Makkelijke prijzen en je kunt er dan ook weer een tijdje tegenaan. En dan maakt het niet uit of het een IPhone, Samsung, HTC, Sony, Huawei, Nokia, LG, BB of IPad van welke leeftijd dan ook is.''

Fonezone Tiel, Santwijckse Poort 2, Tiel. Telefoon 0344-785608.