• Mode en woonaccessoires wisselen elkaar af bij Sjaanendaan.

    Neeltje van Triest

Sjaanendaan voor de stoere look

TIEL De zussen Jeanine en Daniëlle hadden op jonge leeftijd al een droom. Samen een winkel beginnen en dan ook samen in die winkel staan. En die droom hebben ze nu ook waargemaakt. Sjaanendaan heeft zich gevestigd aan de Damstraat en verkoopt mode en woonaccessoires.

Met name wat de eigenaresses zelf leuk vinden en zij hopen dat dit aansluit aan de wens van de klant. Daniëlle en Jeanine hebben er lol in. Ze zijn opgegroeid nabij Rotterdam, en verhuisde vorig jaar met hun beide partners naar de Betuwe. Zodra de huizen aangekleed en ingericht waren, vonden ze het tijd voor de volgende stap.

Ze gingen op zoek naar een aansprekend pand en kwamen op de Tielse Damstraat uit. Ze vielen voor de uitstraling, en de plek. En ze waren het snel eens. Daar lag hun toekomst.

Daniëlle: ,,Hoe we de winkel omschrijven? We voegen mode en woonaccessoires samen. Hier en daar strak, hier en daar wat losjes en wat vrouwelijk stoer. Een beetje industrieel, een beetje vintage, een beetje van onszelf en al een aardig rijtje leuke merken. Kijk, die donkere kast hebben we zelf een likje verf gegeven. Die tassen hebben een wax-look, maar zijn van papier van het merk Uashmamma. En die trendy tas is van het merk Zebra. We hebben heel veel basiskleuren en natuurtinten in onze collectie. Kijk, dat rode jurkje springt er echt uit, maar dat is dan ook een heel leuk jurkje. De maten die hier aanwezig zijn variëren van 36 tot en met 42.''

De dames lopen samen even de merken na die in de nieuwe winkel aanwezig zijn. Ademloos Fashion, C.O.J. Jeans by Cup Of Joe, C&S Designs, en hier en daar wat losse items, onder andere van Cheap Monday die in het najaar verder aangevuld worden. En natuurlijk de shawls, deken en kussens van Detantess. Handwerk van moeder en tante die er graag op los breien en haken.

De geurkaarsen van My Flame doen het van begin af aan al goed, net als de sneakers van Superga. Bij de toonbank staan een aantal roestornamenten van Iron Art stilletjes mooi te wezen, de mini-lights hangen er echt voor de sfeer. Verder hebben ze accessoires van House Vitamine en Mijn Stijl verzorgingsproducten in de winkel. Ook voor leuke cadeautjes, voor bijvoorbeeld moeder, vaderdag en geboorte zijn voorhanden.

Jeanine en Daniëlle verwonderen zich tijdens de opsomming hoeveel mooie merken ze al in hun winkel bijeen hebben gebracht. Jeanine: ,,We kopen vooral in wat we zelf leuk vinden. En dan komen we automatisch vaak uit op de basiskleuren en aardetinten. Eenvoudig en robuust. Dat geldt zowel voor de mode als de woonaccessoires. Maar we luisteren vanaf de opening ook naar onze klanten. Onze winkel kan er over en half jaar weer heel anders uitzien. Wij zijn van mening dat we samen met onze klanten een leuk aanbod neer kunnen zetten. Het is een wisselwerking. stiekem zijn we erg nieuwsgierig hoe dat hier in Tiel verloopt. We hadden een droom, kwamen uit bij dit pand en zijn begonnen. Het is nu heel spannend hoe het ontvangen wordt.''

Sjaanendaan, Damstraat 9, Tiel.