• Rabobank West Betuwe presenteert een infograpgic, waaruit de maatschappelijke impact van de bank blijkt.

    Rabobank

Rabobank blijft betrokken

Advertorial

,,Wij zetten in op klantgerichtheid en maatschappelijke initiatieven''

TIEL Rabobank West Betuwe presenteert op 15 maart een infographic, waaruit de maatschappelijke impact van de bank in 2017 blijkt. Tegelijkertijd doen ook andere lokale Rabobanken dat.

Hans van Zuijdam, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe, zegt daarover: ,,Rabobank is van oudsher als coöperatieve bank een maatschappelijk betrokken bank. Dat wil zeggen dat we naast onze financiële dienstverlening ook bijdragen aan ontwikkeling van de omgeving, waarin onze klanten wonen en werken. De laatste jaren leggen we wat dat betreft meer gewicht in de schaal, omdat we vooral dáármee onderscheidend willen zijn. Dat weet echter niet iedereen en daarom is het goed om dat duidelijk te laten zien. Dat doen we, net als vorig jaar, onder andere door het uitbrengen van een infographic. Die geeft een indruk van onze maatschappelijke impact in Nederland en in de regio. Om daarin effectief te kunnen zijn, is het nodig te weten hoe de regio er bijstaat. Daarom hebben we opnieuw een regioscan uitgevoerd die weergeeft hoe het in onze eigen regio gesteld is met de economische omstandigheden, de demografische aspecten en de leefomgeving. Die is overigens ook voor iedereen beschikbaar. We werken op diverse (probleem-)gebieden samen met partijen die tot doel hebben om de regio vooruit te helpen. Bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap (zoals de Ribizz Academy), financiële redzaamheid (Financieel Fit Rivierenland), laaggeletterdheid (Taalakkoord Rivierenland), gezondheid (SamenWel!) en duurzaamheid (De Fruitmotor).

Partijen weten ons doorgaans goed te vinden. We kijken daarbij uiteraard wel of het past bij onze strategische doelen, namelijk bevordering van een duurzame economie, zelfredzaamheid, leefbaarheid en veilige en duurzame voedselvoorziening."

Rabobank was onlangs in het nieuws vanwege een vergaande reorganisatie, waarbij de zelfstandigheid van de lokale banken steeds verder lijkt te worden teruggedrongen.Van Zuijdam zegt daarover: ,,Helaas komen sommige berichten wat ongenuanceerd in de pers en wordt daaraan een verkeerde interpretatie gekoppeld. Neemt u van mij aan dat we inzetten op klantgerichtheid en maatschappelijke betrokkenheid.Door de inrichting van lokale marktteams en onze betrokkenheid bij zeer veel maatschappelijke initiatieven, zal onze lokale impact juist veel sterker worden.Dat is ook de reden dat we zo graag willen laten zien wat we met samenwerking willen bereiken. Onze ledenraad staat daar ook volledig achter. De partijen waar we al mee samenwerken zullen dat allemaal bevestigen. Daar twijfel ik geen seconde aan. Maar veel mensen weten het niet, of verwachten het niet van een bank.

Tegen die mensen zou ik willen zeggen: bekijk de infographic op rabobank.nl/westbetuwe en hebt u daar vragen over, benader ons dan. Misschien leidt dat ook weer tot een mooie samenwerking."