• John van der Zalm biedt altijd passend advies.

    Neeltje van Triest

Quinsol klaar voor de zomer

TIEL Quinsol Zonwering is een specialist als het gaat om zonwering en inbraakpreventie. Naast de brede collectie zonweringen en horren vormen ook de rolluiken en een eigen lijn aan gordijnstoffen een aantrekkelijk gegeven. Het aanbieden van op afstand bedienbare rolluiken maakte dat ook dat bijbehorende alarmsystemen naadloos bijgeleverd worden.

Eigenaar John van der Zalm is een specialist als het gaat om het gebruik van de smartphone ook op rolluiken, gordijnsystemen en zonwering toe te passen. Van der Zalm is dealer van het kwaliteitsmerk Somfy, wat al jarenlang gedegen inbraaksystemen op de markt brengt. Daarom maakt zijn onderneming Quinsol het mogelijk om de alarminstallatie uit te breiden met camera's, bewegingsmelders, raam- en deurmelders, glasbreukmelders en zelfs melders die waterschade signaleren. Gesignaleerde meldingen zijn op te halen in de bijbehorende app. Ook is het mogelijk om het alarmsysteem zo in te richten dat kleine en/of grote huisdieren niet gesignaleerd worden.

Van der Zalm tovert zijn smartphone tevoorschijn en demonstreert het zakken van een zonnescherm op afstand. Tegelijkertijd blijft de windbeveiliging normaal functioneren, zodat het zonnescherm optimaal beschermd wordt tegen ongewenste invloeden van buitenaf.

Van der Zalm: ,,Het mooiste aan dit systeem is dat meerdere functies in één app te regelen zijn. Het hek of de gordijnen openen en sluiten, de warmtepomp regelen, de Hue-verlichting van Philips instellen, de Honeywell thermostaat bedienen, de Sonos-apparatuur laten afspelen of de zonwering van de Velux dakramen in de juiste stand zetten. Zomaar wat grote namen waar dit Somfy-systeem wel raad mee weet. De app draait zowel op IOS als Android en is dus geschikt voor nagenoeg iedere smartphone. En, wat een bijkomend voordeel is, we kunnen al deze zaken achter de schakelaar inbouwen, waardoor de handmatige bediening blijft zoals deze was.''

Met de zomer in zicht is de nieuwe collectie zonweringen geheel leverbaar. Ook rolluiken worden steeds meer gevraagd. Bij de knikarmschermen is bijna alles is mogelijk wat betreft breedte en uitval. Quinsol biedt zelfs een veranda-uitvoering, waarbij losse staanders de voorzijde ondersteunen en de sfeer van een veranda benaderen. Alles geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Quinsol kan in alle maten leveren. Vanzelfsprekend de standaardbreedte van drie meter, maar als het vijf of tien centimeter meer of minder moet zijn is dat eveneens geen probleem.

Daarnaast winnen screens op maat steeds meer aan populariteit. Ook hierbij kan net als bij de zonneschermen, de uitvoering compleet gepersonaliseerd worden. Een logo, een foto of zelfs een compleet sfeerbeeld als de screens gesloten zijn valt altijd op. Niet alleen uitermate geschikt voor de zakelijke markt, ook de creatieve particulier kan beschikken over een eigen sfeerbeeld buiten.

a[ Quinsol Zonwering, Faradaystraat 16-02, Tiel, 0344-655600, www.quinsol.nl.