• Ron, Marianne, Sigrid en Mariëlle van Limburgia.

    Limburgia

Limburgia is terug in Tiel

TIEL Limburgia, de shop met onder andere de lekkere vlaaien, is terug. Ron en Marian van Empel zijn de nieuwe eigenaren en hebben zich in het voormalige pand van Winants Schoenen op de Markt gevestigd. Dichtbij op de hoek van de Damstraat en Vleesstraat, waardoor afhalen nog makkelijker is.

Limburgia zette iets meer dan twee weken terug haar deuren bescheiden open voor het winkelend publiek. De voormalige schoenenwinkel is met vereende krachten omgetoverd tot een sfeervol horeca-pandje, waar lekkere verse vlaaien, heerlijke chocolade en verslavend lekker ijs de toon zetten.

Ron: ,,Limburgia is een echte verwenwinkel. Onze winkel verkoopt vlaaien, gebak, taarten, chocolade en ambachtelijk schepijs. Dat zie je, maar bovenal, dat proef je. En daar is niks mis mee.''

Ron en Marian kennen Tiel op hun duimpje. Ron is een geboren en getogen Tielenaar en heeft als ondernemer ruimschoots zijn sporen verdient.

UITDAGING Marian: ,,Direct na opening draaiden we al boven verwachting. We zitten natuurlijk in de loop van de parkeergarage en op de gezellig drukke Markt. Wij vinden dit leuk en zochten een uitdaging in de binnenstad. Begin september vorig jaar viel het kwartje en begonnen we met de aankoop van dit pand. Na een beetje een moeizame voorbereiding en met hier en daar wat zand in de motor, loopt het nu lekker. Onze medewerkers Sigrid en Mariëlle hebben zich nu al onmisbaar gemaakt. Ondanks dat we alle medewerking kregen van gemeente en bank duurde de aanloop langer dan gepland. Nu beschikken we over 36 zitplaatsen buiten en 16 binnen.''

Ze staat op om dames die gezellig aan de thee aan het bijkletsen zijn te vragen of alles naar wens is. Daar wordt positief op gereageerd en het gezelschap kletst heerlijk ontspannen verder.

Aan een ander tafeltje zit een toeristen echtpaar duidelijk te genieten van koffie met gebak. Ze nemen de tijd en blijven nog wat langer zitten. Inmiddels loopt een bekende binnen die een feestje gaat vieren en gaat met een stapeltje vlaaien weer vrolijk weg.

THUISBEZORGEN Marian helpt iedereen met een lach en vertelt dat niet iedere dag alle vlaaien uit het assortiment op voorraad zijn. Wie een dag eerder bestelt, kan er wel op rekenen dat de bestelling aanwezig is.

Ook thuisbezorgen is geen probleem. Dat neemt Ron voor zijn rekening in de speciaal daarvoor opgepimpte Limburgia-auto.

Marian: ,,We zijn bescheiden gestart met koffie, thee, gebak en vlaai op de begane grond. Wellicht trekken we op een later tijdstip ook de bovenverdieping er bij, maar dan wil ik eerst wel alle werkzaamheden goed in de vingers hebben. Datzelfde geldt voor een extra terrasje midden op de markt. Wij geloven in Tiel en wij geloven dat we hier zeker een goed lopende zaak van kunnen maken. Maar we lopen niet op de zaken vooruit en gaan voor kwaliteit en gezelligheid. Voor minder doen we het niet.''

a[ Limburgia, Markt 12, Tiel, 0344-842592 of www.limburgiavlaai.nl/tiel.