• Harriët Meskes heeft haar roeping als uitvaartbegeleider gevonden.

    Harriët Meskes

Harriët Meskes Uitvaartzorg vestigt zich in Lienden

LIENDEN Harriët Meskes volgt haar hart en is na een gedegen voorbereiding als uitvaartbegeleider in Lienden gevestigd. Ze weet waar ze aan begint, omdat ze zowel voor een crematorium als bij uitvaartbegeleiders in de regio veel ervaring heeft opgedaan.

Harriët schenkt koffie in en vertelt over de voor haar zo belangrijke nieuwe weg die ze nu kiest. ,,Ik ben geboren en getogen in Buren en nu woon ik alweer twaalf jaar samen met mijn partner Dick in Lienden. Jarenlang heb ik met veel inzet en plezier in de commerciële wereld van regionale bladen gewerkt. Maar soms kom je op een punt in je leven waarop je jezelf afvraagt of je hier voor altijd mee door wilt gaan. Niet dus. Ik volgde mijn hart en ben in de uitvaartzorg gaan werken. Het contact met en de begeleiding van nabestaanden spreekt mij aan en daarom heb ik nu de stap om als zelfstandig uitvaartbegeleider door te gaan gezet. Daar ligt mijn hart.''

KWETSBARE MOMENTEN Harriët volgde een aantal professionele opleidingen, werkte zowel in als voor een crematorium en deed later veel ervaring op bij uitvaartbegeleiders in de regio. Zij verzorgt een afscheid dat helemaal verloopt zoals de nabestaanden wensen. Zij weet dat dit er echt toe doet op kwetsbare momenten. Harriët houdt de touwtjes stevig in handen en zorgt ervoor dat het 'regelwerk' zo min mogelijk op de bordjes van de nabestaanden komen.

,,In mijn werk als uitvaartverzorgster spreken vooral het persoonlijk contact met nabestaanden en het betekenisvol bezig zijn op een kwetsbaar moment in het leven mij aan. Het verzorgen van een afscheid naar wens van de overledenen en zoals de nabestaanden dit voor ogen hebben is een zeer dankbare taak.'' Harriët vertelt dat deze emoties ver van de commerciële wereld af staan en dat ze al langer meer betekenisvol wilde gaan werken.

Harriët schetst dat ze in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart dagelijks contact met de nabestaanden onderhoudt.

Zij luistert en adviseert om zo samen vorm te geven aan een afscheid. Uit ervaring is zij zichzelf er van bewust dat iedere situatie anders is. Het samen praten is in deze periode een belangrijk deel van het rouwproces.

DANKBAAR Harriët: ,,Het vertrouwen, de warmte en betrokkenheid die ik ervaar bij families die door een lastige periode gaan, maakt mijn werk keer op keer enorm dankbaar. Hierdoor weet ik nu voor mijzelf, dat ik mijn roeping gevonden heb.''

Harriët vertelt dat kinderen een apart plekje in haar hart hebben en wijst er op dat bepaalde rituelen het verdriet kunnen verzachten. Ook werkt ze onderscheidend als het gaat om de rouwkaart en een eventuele advertentie. Over alle facetten van een uitvaart heeft ze nagedacht, waarbij altijd de professionele begeleiding centraal staat. Harriët Meskes heeft als uitvaartbegeleidster echt haar roeping gevonden.

a[ Harriët Meskes Uitvaartzorg, telefoon 06-83640926 of www.hmuitvaartzorg.nl