• Rozemarijn Penn is de eigenaar van sportschool hart for her.

    Aafje van IJzendoorn

Goed in je vel bij hart for her

'Belangrijk is dat vrouwen zich fijn voelen, tijdens en na de training'

TIEL Sinds 2016 runt Rozemarijn Penn sportschool hart for her. Het mooie lichte pand in de vier Gravinnen is een verrijking voor elke vrouw ongeacht leeftijd. Ze ziet vrouwen komen, soms gaan maar vooral blijven. ,,We doen het zo goed dat we het circuit gaan uitbreiden en de openingstijden zullen verruimen. Ook doen we mee aan de AH-sportactie die start op 17 september", zegt Penn.

door Aafje van IJzendoorn

Hart for her is een sportschool alleen voor vrouwen. ,,Vrouwen hebben heel veel taken, en dan ook nog 'moeten' sporten. Met een 30 minuten interval-circuit bieden wij vrouwen een volledige workout. Het is afwisselend, effectief en vooral erg leuk", zegt Rozemarijn Penn, eigenaresse hart for her Tiel. Het onderscheid met een normaal sport- of fitnesscentrum is evident. Kenmerken van hart for her zijn: kleinschaligheid, vrouwen onder elkaar, binnenkomen wanneer het jou uitkomt en altijd persoonlijke begeleiding. De trainingen duren 30 minuten op een tijd die de klant schikt, maar wil je ervoor of erna nog grondoefeningen doen of op de loopband? Dan kan dat volgens Rozemarijn Penn natuurlijk ook.

Penn: ,,In Tiel zijn heel veel mensen actief lid van een sportschool of sportclub om regelmatig en op een goede manier te bewegen. En dat is geweldig. Daarnaast blijkt dat er een grote doelgroep vrouwen om allerlei redenen hier hulp bij wil. Jonge meiden, dames die met pensioen zijn, maar ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Wij bieden een bewezen trainingsmethode onder persoonlijke begeleiding aan, afgestemd op het individu. Wat je beweegreden ook is, wij werken eraan." Bij iedere inschrijving wordt er vooraf een intake gedaan. Op dit moment wordt duidelijk wat de wensen en behoeften zijn voor de klant. ,,De een komt om af te vallen, anderen voor algemeen onderhoud van hun conditie en vrijwel iedereen komt voor de gezelligheid. Bij ons wordt iedereen gezien", vertelt Penn.

In de regio waren niet veel van specifieke sportcentra als hart for her te vinden. De keuze om een vestiging in Tiel te openen was voor Penn daarom snel gemaakt. ,,Ik werk met hydraulische apparatuur. Ieder apparaat wordt automatisch afgesteld. Deze roept hetzelfde type weerstand op als water in een zwembad. Hoe meer snelheid, hoe meer weerstand. Een veilige en effectieve manier van trainen."

Penn legt uit dat na iedere oefening op een apparaat steeds een ontspanningsmoment volgt op een tussenstation. ,,Belangrijk is dat vrouwen zich fijn voelen, zowel tijdens de training als erna."

Het belang van de klant komt steeds terug. Met passie vertelt Rozemarijn over haar missie. Haar harde kreet: ,Samen maken we de wereld een miljoen vrouwen sterker, dat doen we één voor één", maakt ze volgens leden volledig waar. Iedereen is dolenthousiast. ,,Door regelmatig te bewegen, krijg je een betere balans. Zowel sociaal, fysiek als mentaal."

a[ Rozemarijn Penn, hart for her, Hertog Karellaan 138, 4001 KR Tiel, 06-24302820, rozemarijn@hartforher.nl, www.hartforher.nl