• Neeltje van Triest

Giant Store ArVel Fietsen in Tiel gesloten

TIEL Giant Store ArVel Fietsen aan de Stationsstraat in Tiel heeft haar deuren gesloten. Niet uit financiële noodzaak, maar puur uit personeelstekort. Eigenaar Arjen van Veldhoven heeft na veel inspanningen besloten om te gaan voor kwaliteit en de juiste medewerker op de goede plek. En voor hem is dat de Giant Store ArVel Fietsen in Buren.

Arjen loopt de Burense zaak binnen, moet nog even het een en ander regelen en neemt dan de tijd voor de update. Arjen: ,,Het is op dit moment ontzettend moeilijk om goed geschoold technisch personeel te vinden. Deze mensen dienen ook nog goed met de klant om te kunnen gaan, de service en kwaliteit te bewaken en als het even kan zelf initiatief te tonen. Dat valt niet mee.''

De Burense Giant-specialist vertelt dat hij al veel langere tijd op zoek is naar goed personeel. Zijn huidige personeelsbestand kon de twee zaken makkelijk aan, maar een handje extra kwam altijd goed uit. ,,Daarom had ik al veel langer diverse vacatures openstaan. We hebben advertentie op advertentie geplaatst, maar ook dat leverde weinig tot niets op. De bezetting was niet ruim genoeg voor het nemen van een brede inwerkperiode, het opleiden van eigen personeel was niet aan de orde. Wel werd de koopzondag, de koopavond en later ook de maandag geschrapt.''

Tot het fout ging. Twee van de vier personeelsleden belandden tegelijkertijd voor een langere periode in de lappenmand. En ook eigenaar Arjen moest het noodgedwongen wat rustiger aan doen.

Arjen: ,,Dat was niet te doen. Ik besloot om Tiel van de ene op de andere dag te sluiten en alle service en garantie over te hevelen naar Buren. Het ligt niet eens zo ver uit elkaar. Iedereen die een fiets bij de Giant Store ArVel Fietsen in Tiel heeft gekocht, kan gewoon in Buren terecht. We halen de fietsen gratis thuis op en brengen ze ook weer weg. Het enige wat we missen is de accessoireverkoop waar de klant gewoon voor binnenliep. Dat is jammer. Daarnaast blijf ik heel tevreden over mijn huidige personeel. Ze steunen mij door dik en dun. Ze kennen de klant, weten alles van fietsen en werken hard. Het zijn kanjers.''

Van Veldhoven telde zijn knopen en kwam tot de conclusie dat twee panden teveel van het goede was. Als ondernemer zag hij zich genoodzaakt om keuzes te maken en koos voor Buren. Het pand in Tiel staat te huur, een ieder met interesse mag zich melden bij Van Veldhoven.

,,Als alles in Buren voorspoedig verloopt, kunnen de medewerkers zomaar een weekje vakantie opnemen zonder zich schuldig te voelen. En zijn ze een keer ziek, dan wordt het ook weer opgelost. Achteraf ben ik te lang doorgegaan, ik had eerder de knoop moeten doorhakken. Buren is het en hier gaan we het doen. Dat is ook de reden dat ik in alle openheid wil uitleggen waarom we gestopt zijn. We merken dat het roddelcircuit al aardig op stoom is, daarom op deze manier.

Giant Store ArVel Fietsen in Tiel is gesloten, Giant Store ArVel Fietsen in Buren blijft zoals het is. En alles waar garantie op zit of wat bij ArVel is aangeschaft, blijft men ook garantie op geven. Niets meer, niets minder.

Giant Store ArVel Fietsen, Randweg 2 in Buren, 0344-572697.