• Rozemarijn Penn voor de sportschool hart for her.

    Rozemarijn Penn

Fytotherapie bij hart for her

Advertorial

TIEL Hart for Her is een vrouwensportschool aan de achterzijde van De Vier Gravinnen. Parkeren voor de deur, makkelijk binnenlopen en sporten op eigen tempo. Eigenaresse Rozemarijn Penn staat voor de volle honderd procent achter het concept en begeleidt met enthousiasme een continue groeiend aantal dames die langskomen om aan hun lichaam en gezondheid te werken.

De formule van hart for her is gebaseerd op het plezier dat bewegen, sport en of fitness de bezoekers geeft. Het is een '30 minutes women only workout', gewoon in je makkelijke kleding binnenlopen, schoenen wisselen en een half uurtje meedoen.

Tijdens het interview zijn een aantal vrouwen aan het sporten. Ieder met een eigen oefening, soms bezig op een toestel en altijd met een lach. Er wordt in de lichte zaal getraind op het eigen niveau en onder persoonlijke begeleiding. Met regelmaat van de klok klinkt de boodschap ''change station''. Op elke sportplaats wordt veertig seconden twee spiergroepen getraind. Alle grote spiergroepen komen zo aan bod. Het trainingcircuit is de basis van hart for her. Een van de deelneemsters bestelt na haar training en bijbehorend kopje thee met nieuwe capsules om haar hielspoor te bestrijden. Rozemarijn lacht en vertelt dat de verkoop van haar fytotherapie-kruiden steeds bekender wordt.

Rozemarijn: ,,Fytotherapie is het zelf toepassen van medicinale kruiden en planten. Zelf gebruik ik ze ook regelmatig. Klanten en niet-klanten komen het hier halen. De producten versterken het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam. Deze mevrouw weet dat de pijn afneemt als ze de capsules gebruikt. Het verschil tussen fytotherapie en homeopathie is dat fytotherapie voor de volle honderd procent puur de plant of het kruid is, waar homeopathie een tinctuur is en dus is verdund. Deze middelen verstrek ik al dan niet in combinatie met gericht voedingsadvies. Ook daarvoor kan men bij mij terecht.''

Rozemarijn schaart zichzelf onder het type 'terug naar de natuur' en 'maak het niet ingewikkeld.' ,,Een dagelijks leefpatroon aanpassen doe je niet zomaar, daar is tijd voor nodig. Als je diesel in een benzineauto tankt, stopt hij er mee. Als je jouw lichaam te veel ongezonde stoffen geeft, gaat het ook protesteren. Als je goed eet, goed beweegt en de bloeddruk op peil houdt, kom je een heel eind.''

BEWEEGMARKT Op 25 september is hart for her aanwezig op de Tielse Beweegmarkt, een happening die onder andere met de gemeente Tiel wordt verzorgd. Hier zijn vooral ouderen, ook met dementie, met hun introducés meer dan welkom. De Beweegmarkt is in Wijkcentrum Westroijen en iedere bezoeker die hart for her een warm hart toedraagt, ontvangt een leuke aanbieding én een passend gadget.

a[ hart for her, Hertog Karellaan 138, Tiel. Telefoon 06-24302820 of www.hartforher.nl. Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12 uur. Maandag, dinsdag en woensdag van 17.30 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 10.30 uur.