• Neeltje van Triest

Formido wordt Praxis

Advertorial

GELDERMALSEN De Formido Bouwmarkt stapt op korte termijn over naar de Praxis formule. Met deze overstap is een zeer grote investering gemoeid. Nog voor het voorjaar van 2018 zal op de huidige Formido locatie een compleet nieuw ingerichte Praxis bouwmarkt verrijzen. Alle medewerkers van Formido gaan over naar de nieuwe formule.

Dit jaar bestaat Formido 12½ jaar in Geldermalsen. De bouwmarkt heeft een goede naam opgebouwd binnen de regio, waardoor Formido Geldermalsen binnen het concern al jaren tot één van de succesvolste vestigingen behoort.

De eigenaren van Formido, Lucien en Monique Tros uit Tiel, gaan ook de nieuwe Praxis vestiging onder hun hoede nemen.

Alle Formido medewerkers verhuizen mee naar Praxis. Van een aantal medewerkers zijn de parttime contracten inmiddels omgezet naar fulltime contracten. Eigenaar Tros: ,,De kracht van onze winkel zijn de medewerkers. We hebben een loodgieter in dienst, maar bijvoorbeeld ook een aantal timmermannen. Veel medewerkers zijn de afgelopen jaren geschoold, waardoor we beschikken over echte verfspecialisten en elektriciens. Iedereen gaat mee naar Praxis, dus de vertrouwde gezichten blijven in de winkel."

FACELIFT

De bouwmarkt krijgt een flinke facelift. De winkel wordt aan de achterzijde uitgebouwd en wordt voorzien van een geheel nieuwe winkelinrichting. ,,Nieuwe stellingen, nieuwe kassa's, nieuwe toonbanken, nieuwe winkelkarren, ja zelfs nieuwe vlaggenmasten worden geplaatst. Een heel grote en kostbare operatie, maar de winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon open", aldus Lucien Tros. ,,De klant hoeft straks niet meer 'het verplichte rondje' door de winkel te lopen, maar komt snel terecht op de plek van bestemming."

Geldermalsen krijgt een spiksplinternieuwe Praxis vestiging. De klant heeft straks aanmerkelijk meer keuze. Er worden ruim 100 meter stellingen toegevoegd ten opzichte van de huidige situatie. ,,Als je bedenkt dat op één hoge stelling ongeveer 5 planken van één meter zitten, dan komt het erop neer dat er straks 'een halve kilometer' aan extra assortiment te vinden is in de nieuwe bouwmarkt", zegt de ondernemer. ,,Bovendien is het prijsniveau van Praxis scherper. Allemaal voordelen voor de klant dus."

LOKALE BOUWMARKT

Praxis Geldermalsen blijft in zekere zin ook wel een beetje een lokale bouwmarkt. Zo blijft het PostNL businesspoint met haar postbussen en PostNL balie gewoon gehandhaafd. Ook het Woongoudprogramma van woningbouwvereniging Kleurrijk Wonen blijft in de nieuwe Praxis bestaan.

De Formido Kluspas houdt op te bestaan, maar de klant raakt haar gespaarde punten niet kwijt. Klanten sparen bij Praxis Airmiles, waar ook andere winkeliers in Geldermalsen bij zijn aangesloten.

Naar verwachting gaat eind van dit jaar de verbouwing en ombouw van start. ,,We hebben dus nog eventjes de tijd om het huidige assortiment uit te verkopen, maar dat het een drukke tijd gaat worden, dat staat vast", besluit Lucien Tros.