• Janet Kooren

FlipPas en Tiel Pakt Uit

TIEL Tijdens Tiel Pakt Uit was er ook dit keer weer een extra FlipPas-winactie. Vier FlipPas-houders die in dat weekend hun FlipPas gebruikten, wonnen een cadeaubon ter waarde van vijftig euro. En bij die winnaars zat wel een heel gelukkige dame: ze won voor de tweede keer met haar FlipPas.

Naast de cadeaubon kregen de winnaars ook een prachtige bos van Meeuwsen bloemen en deed Grand Café Hart van de Betuwe nog een duit in het zakje in de vorm van een mooie fles wijn. Een van de winnaars, Beppie de Leeuw, bleek al eerder in de prijzen te zijn gevallen, een jaar geleden won ze de maandprijs, een prachtige Buddha to Buddha armband. ,,Ik dacht dat ik daarmee nooit meer een FlipPas-prijs zou winnen, dus de verrassing was wel heel erg groot dat ik nu nóg een keer iets won."

Behalve Beppie de Leeuw waren ook Gerda Veenhof en Amanda Verharen met haar dochter Liva al vroeg uit de veren om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen. Onder het genot van een kopje koffie bespreken ze met elkaar het voordeel van de FlipPas, maar ook het gewoon winkelen in de stad. ,,Als je van internet koopt, dan zorg je er eigenlijk voor dat het winkelaanbod in jouw stad verschraalt. Je kunt je euro tenslotte maar één keer uitgeven", zegt Beppie de Leeuw. Mevrouw Veenhof is het daarmee eens. ,,Als je iets koopt waar iets mee is, of waar je vragen over hebt, dan ga je toch het liefst naar de winkel waar je het hebt gekocht, die lost het dan vaak gewoon netjes op, voor je." Sommige winkels worden bijna behandeld als een servicepunt van de internetketen waar ze bij aangesloten zijn. Voor de klant misschien wel handig, dat ze dan in de stad iets kunnen ruilen of terugbrengen, maar de winkelier verdient daar helemaal niets mee. Je moet elkaar natuurlijk wel gewoon een boterham gunnen.

Amanda Verharen vond het weekend van Tiel Pakt Uit zeer geslaagd, en dat ze nu ook nog eens een prijs gewonnen heeft, dat maakt het extra leuk. "Het was dat weekend prachtig weer en de kinderboerderij in de stad maakte het ook voor de kinderen erg leuk. Het is gewoon een gezellig weekend." De andere dames vinden ook dat de aanbiedingen in dat weekend echt de moeite waard zijn.

Amanda Verharen volgt de FlipPas-facebookpagina en dacht even dat ze de maandprijs had gewonnen. ,,Ik schrok al," vertelt ze lachend. ,,Dat is deze maand echt een hele mooie prijs, maar dit is ook heel erg leuk." Beppie de Leeuw werkt zelf in een winkel, een echte Tielse winkel. Ze hoort vaak dat mensen van buiten de stad hier komen winkelen "omdat het hier zo leuk is. Ze komen dan bijvoorbeeld speciaal voor Blijdesteijn en gaan dan nog even de stad in. Ze zijn dan altijd verrast door het aanbod. En dat maken we echt met elkaar hoor."

Info: www.flippas.nl