• Michaelis

Een merk met geschiedenis, Michaelis.

Advertorial

Michaelis is een merk met geschiedenis. Het merk is opgericht door dezelfde man als van Profuomo. Het begon allemaal in de Rotterdamse binnenstad. Michaelis staat bekend om zijn overhemden, dassen, riemen, truien en meer. Het merk is tegenwoordig erg bekend en is wereldwijd verkrijgbaar. Benieuwd naar de geschiedenis en visie van  Michaelis? Lees dan gauw verder!

Geschiedenis

Het bedrijf is opgericht door Heinz Michaelis. Michaelis werkte als kleermaker. Zijn familie werkte al generaties lang als kleermaker.Hij startte in 1934 een klein atelier in de Rotterdamse binnenstad. Vanaf het begin is de kleding al van hoogwaardige kwaliteit. Heinz Michaelis startte met het maken van dassen.Hij maakte dassen die beschikbaar en betaalbaar waren voor de lagere klasse, waarmee hij een gat in de markt vond. De dassen waren een enorm succes, waarop Heinz Michaelis wilde uitbreiden.

Zijn visie was duidelijk: Kleding toegankelijk maken voor een grote groep mensen. Een elegante, maar simpele visie. Het gehele productieproces en designproces werd stap voor stap doorlopen met oog voor detail. Alles werd met precisie en zorgvuldigheid afgewogen en toegepast. Van het materiaal tot de laatste steken. Michaelis werkte met de beste Italiaanse wevers. Heinz gebruikte zijn vakkennis en ervaring bij het maken van eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige kledingstukken. Het merk heeft dus al een lange geschiedenis.

Michaelis en maatschappelijk verantwoord ondernemen

In het gehele productieproces is te zien dat Michaelis maatschappelijk verantwoord ondernemen  belangrijk vindt. Het merk let op vier pijlers bij het produceren en ontwikkelen van kleding. Dit zijn sociaal, milieu, ethiek en fysiek.

Sociaal:

Dit heeft betrekking op de werknemers. Werknemers in een bedrijf zijn een van de belangrijkste aspecten. Daarom zorgt Michaelis voor goede arbeidsomstandigheden. Het personeel werkt in een veilige omgeving, krijgen een goed salaris en werken normale tijden. Tevens laat Michaelis goed merken tegen kinder- en dwangarbeid te zijn.

Milieu:

Er wordt niet alleen op het personeel gelet, maar ook op het milieu, door zich aan de Europese standaarden (REACH) te houden en te zorgen dat alle producten voldoen aan de wettelijke eisen. Er is een lijst opgesteld met schadelijke stoffen die niet of niet boven een bepaalde waarde in hun producten mogen zitten. Als deze waarde wordt overschreden, zal er naar een veiligere stof gezocht worden. Dit wordt regelmatig getest door onafhankelijke testbureaus. Michaelis let dus goed op of de stoffen risico’s met zich meebrengen voor het milieu en voor de mens.

Ethiek:

Michaelis kijkt niet alleen naar het resultaat. Maar ook naar de rest van de productie. Dit begint al bij de herkomst van de materialen en grondstoffen. Ze letten goed op de herkomst van de grondstoffen en materialen van de producten van dierlijke afkomst. Door dit transparant te houden, kunnen zij op het welzijn van de dieren letten. En dus zorgen voor stoffen die op een eerlijke en goede manier tot stand zijn gekomen.

Fysiek:

Tevens waarborgt Michaelis een goede relatie tussen medewerkers en klanten. Door van te voren vast te leggen waaraan de producten moeten voldoen, kunnen zij de kwaliteit van de producten meten. Zo worden niet alleen de stoffen in de producten getest, maar ook de treksterkte, pasvorm, kleurechtheid en krimp. Om de kwaliteit waarvoor ze staan te waarborgen en geen klanten teleur te stellen.

De pasvorm

Michaelis heeft overhemden in twee pasvormen. slim fit en regular fit. Alle twee de pasvormen hebben een getailleerde pasvorm. Bij iedere maat van de overhemden is de pasvorm anders.

De stijlen van de overhemden

Er zijn drie verschillende stijlen verkrijgbaar bij Michaelis . Dit zijn de formele overhemden, de overhemden met een printje en de strijkvrije overhemden.

Formele overhemden: Deze hebben een hoge kwaliteit, een borstzakje en zijn er in de zakelijke kleuren wit, zwart, blauw, grijs en roze. De overhemden zijn gemaakt met de beste wevingen, waaronder Royal Oxford, Basket Wave en Twill. Ze zijn er in een egale kleur of met ruiten,stippen of strepen.

Overhemden met een print: Overhemden die vaak wat meer casual gedragen worden, in je vrije tijd of naar een feestje, met prachtige motieven en vrolijke kleuren. Zoals bloemen,strepen of stippen.

Strijkvrij overhemden: Ook wel aangeduid als non-iron. Ideaal als je niet van strijken houdt of er weinig tijd voor hebt en er toch netjes uit wil zien. Het enige wat je hoeft te doen, is het overhemd na het wassen nat op te hangen en te laten drogen.

Michaelis, opgericht door Heinz Michaelis, heeft dus een lange geschiedenis. Het merk houdt zich erg bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft verschillende soorten overhemden in zijn assortiment. Kortom, een merk met een rijke en interessante groei.