• Echte Bakker

Echte Bakker van Walderveen, al 3 jaar op rij BesteEchteBakker

BUREN Van Walderveen, De Echte Bakker in Geldermalsen, Beesd, Buren en Waardenburg is de Beste Echte Bakker van regio Utrecht geworden. De titel wordt toegekend aan de EchteBakker van de regio, die het beste scoort in de combinatie van de winkelbeoordeling en de productkwaliteit.

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Door het jaar worden, door onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, 17 producten onaangekondigd uit de winkels van de Echte Bakkers gehaald en gekeurd. De punten tellen mee voor de titel Beste Echte Bakker evenals de scores van de najaarscompetities, waar Van Walderveen al jaren in de landelijke top meedraait. Dick Geheniau, die samen met Wim van Walderveen het bedrijf leidt, is naar eigen zeggen "ontzettend trots" op wederom een prachtige titel maar vertelt veel liever over zijn drijfveer dagelijks voor dag en dauw zijn ovens aan te steken: ..De echte erkenning ontvangen wij natuurlijk van de vele klanten die iedere dag in groten getale ons het vertrouwen schenken om hun dagelijks brood te mogen verzorgen", aldus Dick. ,,Als je ziet hoeveel broden er iedere dag onze bakkerij verlaten en je bedenkt dat er misschien wel vier mensen van een brood eten, dan voel je je enorm dankbaar en trots!"

SCHERP OP DETAILS Dit brengt echter wel een grote verantwoordelijkheid met zich mee: alles moet iedere dag opnieuw van topkwaliteit zijn. Dick: ,,We zijn iedere dag op zoek naar kansen om onze klanten van een nog beter product te voorzien. Om perfect brood te bakken moeten alle details kloppen: vanaf het recept tot aan de baktijd en alles wat daartussen zit. Uiteindelijk moet ieder brood goudbruin en met glanzende korst in de schappen staan, dan kan ik tevreden mijn bed in."

UITMUNTEND CIJFER Ook alle winkels van de Echte Bakkers zijn de afgelopen periode door onafhankelijke inspecteurs beoordeeld op 58 punten in elf categorieën. Daarbij is scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen. Ook hier scoorde Van Walderveen uitstekende punten. Toch maken volgens Dick juist de medewerkers het grote verschil: ,,In de bakkerij geven we iedere dag alles om de allerbeste spullen te maken, maar uiteindelijk zijn onze medewerkers in de winkel degenen die een laatste kwaliteitscontrole uitvoeren." De bakker hanteert een stellig motto in zijn winkels: ,,Als je het niet aan je eigen moeder zou verkopen, moet het de winkel uit!"

FEEST Reden genoeg voor een feestje in de winkels van Van Walderveen, waar klanten de hele week allerlei lekkers kunnen proeven en kunnen profiteren van scherpe aanbiedingen.