• Stephanie de Graaff, de nieuwe eigenaar van De Hofhouding in Buren.

    Neeltje van Triest

De Hofhouding is weer open

BUREN De Hofhouding in Buren is een begrip. Veel inwoners van Buren én daarbuiten koesteren al langer deze gezellige ontmoetingsplek voor iedereen. Afgelopen winter vond een eigenaarswisseling plaats en was De Hofhouding enige tijd gesloten. Maar nu staan de deuren weer wijd open, klaar voor een nieuwe toekomst.

Stephanie de Graaff is de nieuwe eigenaar van De Hofhouding. Alles wat de vorige horeca-ondernemers Ludo en Anneke hebben opgebouwd, blijft ze koesteren. Maar ze zet ook haar eigen stempel op de bedrijfsvoering én het interieur.

Buiten zitten enkele heren aangenaam te genieten van het voorjaarszonnetje. Binnen is het behaaglijk warm en genieten de gasten van de gezelligheid, de aankleding en de gemoedelijkheid.

Stephanie legt nog even wat extra kussens buiten en schuift dan aan bij de ronde tafel. Ze is helemaal in haar element en vertelt enthousiast: ,,Vorig jaar werkte ik nog in Amsterdam als Algemeen Directeur bij een facilitair dienstverlener in het hoge segment. Daarnaast verzorgde ik trainingen waar veel managers uit de horeca aan deelnamen. Maar ik vond dat het tijd werd om het roer om te gooien. Minder stress, meer tijd voor andere zaken en een nieuwe uitdaging. Dat is nu De Hofhouding.''

Ze ontving in februari de sleutels van haar nieuwe restaurant en begon direct met verbouwen. De verflagen van de balken, het stucwerk van de muren en het aansturen van aannemer, timmerman, loodgieter en elektricien. Ze knalde door tot 16 maart 19.55 uur. Toen was de officiële opening en kon ze met trots de nieuwe Hofhouding presenteren. Het werd een gezellige, drukke opening waar ze met een lach op terugkijkt.

Stephanie: ,,En dan ga je de volgende dag voor het eerst open. De eerste appeltaarten komen uit de oven en de koffie loopt naadloos over in de lunch. Dat ging tot 22.00 uur door. De kop was er af.''

De warme inrichting in okergeel en oud-blauw in combinatie met eikenhouten tafels, leren stoelen en grote kroonluchters geeft een sfeer van rust en vrolijkheid. Vanaf de bar kan iedereen in de keuken kijken en de oude balken met hier en daar nog een flintertje verf benadrukken de historie van het pand.

,,Het is precies zo geworden als ik voor ogen had. Niet chique, wel gezellig. Iedereen kan hier voor een kopje koffie, een borreltje of wat te eten binnenlopen. Ik hoop dat het een ontmoetingsplaats wordt voor zowel de inwoners van Buren als de toeristen. Binnen zijn ruim 50 zitplaatsen gerealiseerd, op het terras kunnen we met gemak 120 personen kwijt.''

Stephanie haalt even de kaart er bij en wijst op de gerechten voor jong en oud. Kids kunnen hetzelfde bestellen als de volwassenen, maar dan in kleine porties. Brood, vlees en andere benodigdheden komen voor het grootste deel van lokale leveranciers. Als ervaren horeca-manager weet Stephanie wat haar gasten wensen. Als ervaren gastvrouw zorgt ze ervoor dat iedereen zich welkom voelt in de nieuwe, warme omgeving.

a[ De Hofhouding, Onderdreef 1a, Buren. Telefoon 0344-572288 of www.dehofhouding.nl.