• Tiel, 08 juni 2017
    Donderdag is het eerste kistje kersen door Aart Blom mmet hulp van Flipje uitgereikt aan de burgemeester Hans Beenakker in de Boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, geeft hij het startschot aan het nieuwe kersenseizoen.
    copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

    Jan Bouwhuis

Burgemeester krijgt eerste kistje kersen

WADENOIJEN Het eerste kistje Betuwse kersen werd donderdag in boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen uitgereikt aan de burgemeester van Tiel. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaf hij het startschot voor het nieuwe kersenseizoen. De overhandiging vond plaats in Boomgaard D'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze eerste oogst Betuwse kersen zijn geteeld door Fruitpartners Blom. De gebroeders Blom waren zeer vereerd met de komst van de burgervader van de stad. Natuurlijk ontbrak ook Flipje, het Betuwse fruitbaasje niet.

Aart Blom: ,,Het zijn spannende tijden geweest in de Betuwe. Fruittelers vreesden voor een slecht jaar door de aanhoudende kou en nachtvorst in het voorjaar. We hebben op tijd de overkappingen kunnen plaatsen, waardoor de schade van de nachtvorst in onze kersenboomgaarden beperkt is gebleven. Zoals het nu naar uitziet, gaan we een toch goed kersenseizoen tegemoet", aldus Aart Blom (Fruitpartners Blom).

Om het nieuwe kersenseizoen extra luister bij te zetten is er een geheel nieuwe kersenverpakking ontwikkeld. Op deze verpakking staat een afbeelding van Flipje. Om de Betuwe én de Betuwse kersen bij de consumenten méér onder de aandacht te brengen worden de aankomende weken de kersen gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet en Deka Markt. Ook zijn de kersen te koop bij de vele boomgaarden in de Betuwe. In de binnenstad van Tiel staat er dit jaar een speciale Flipje fruitkar in de binnenstad.

Na het succes van vorig jaar, wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer gevierd met de Open Kersendagen in Boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juli. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er vele activiteiten. Kom kersenpit spugen, kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard of breng een bezoekje aan de diverse kraampjes. Ook aan de kinderen wordt gedacht met een Kinderkersenplein met een schminker en springkussen. De Volendamse zangeres Monique Smit en diverse zangkoren zorgen voor de muzikale gezelligheid. En natuurlijk zijn Flipje en de Kersenprinses aanwezig tijdens deze dagen. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van 11.00 - 16.00 uur. Toegang is gratis.

Meer informatie: www.betuwekers.nl.