Bloemist Rutger van Mourik naar NK Bloemsierkunst voor junioren

INGEN Rutger van Mourik uit Ingen doet 8 oktober meedoen aan het NK Bloemsierkunst voor junioren. De bloemist strijdt tegen elf andere aanstormende talenten. Het strijdtoneel, Kasteel Groeneveld in Baarn, wordt omgetoverd tot een ware schoonheid van bloemen en planten. Hij hoopt er vandoor te gaan met de eerste plek. Want dan mag hij volgend jaar ook meedoen aan het EK voor junioren.

Bram Rijkers werkzaam bij de Vereniging Bloemist Winkeliers en verantwoordelijk voor de organisatie: ,,Op de 8ste oktober wordt er van de finalisten verwacht dat ze maar liefst drie creaties gaan maken. Twee opdrachten krijgen ze ter plekke uitgereikt, de derde opdracht mag thuis worden voorbereid. De gemaakte werkstukken worden beoordeeld door een professionele jury. De bloemist met de hoogste score wordt winnaar van deze prestigieuze vakwedstrijd en mag Nederland in 2017 vertegenwoordigen bij het EK."

Rutger: ,,Na mee te hebben gedaan aan het junioren wedstrijd in Ede heb ik via een wildcard toch een finale plek weten te behalen. Dit is natuurlijk onwijs gaaf als je dit op een later moment hoort. Ik heb veel zin in het NK."

Iedereen is welkom om Rutger aan te moedigen. Kaarten zijn met korting te koop op mijnbloemist.nl/bloemkunst.