• Aafje van IJzendoorn

Bij Erik en Haar is een feit

Advertorial

TIEL Midden in de zomer van 2017 opende Erik en Janet Hobe hun lunchroom 'Bij Erik en Haar'. Ondertussen werd er achterin het pand flink verbouwd. Vorige week woensdag 1 november opende na een half jaar de kapsalon. ,,We hebben een vliegende start gehad", vertelt Janet.

Voorheen werkte Janet ruim twintig jaar bij de kapsalon LaVie. ,,Een half jaar lang had ik concurrentiebeding. Dit vond ik logisch en hier heb ik me dan ook echt netjes aan gehouden uit respect voor mijn oude werkgever. Maar 1 november was 1 november. Ik stond echt te popelen om weer lekker aan mijn vak te beginnen." Woensdag 1 november vond de officiële opening van de kapsalon plaats.

,,Achteraf gezien zijn we heel blij met deze keuze. Op deze manier hadden we rustig de tijd om de lunchroom op de bouwen en onze draai te vinden. In het begin was het net of je in een nieuw huis terecht kwam, waarvan je nog niet wist waar alles stond. Af en toe liepen we als een doldwaze door het pand heen, terwijl we toch de ervaring al hadden. Nu de lunchroom loopt, breiden we uit met de kapsalon", zegt Erik. De lunchroom is de zaak van Erik en de kapsalon de zaak van Janet. ,,Ieder heeft zijn eigen ding. Je bent de hele dag bij elkaar, maar toch ook weer niet en dat is wel heel lekker."

De kapsalon houdt dezelfde openingstijden als de lunchroom aan, met uitzondering van de maandagen. "Samen uit, samen thuis", zeggen ze tegelijk. Daarnaast is ze de reguliere koopzondagen geopend. Afgelopen zondag draaide ze haar eerste. ,,Het werd heel positief ontvangen. Eindelijk een kapperszaak die op zondag open is, zeiden veel mensen", vertelt ze. ,,Volgens het cao hoor je op zondag en maandag dicht te zijn, daarom zijn veel kapperszaken op deze dagen gesloten maar mij maakt dat niet uit. Tegenwoordig werken gelukkig veel mensen parttime en willen ze juist op die zondag geholpen worden. Ik wil ruimdenkend zijn."

ULTIEME COMBINATIE

,,Het is gewoon erg leuk", zegt Erik. ,,Zaterdag zat de lunchroom vol en gingen we langs met een schaal bittergarnituur. De kapperszaak namen we ook mee en door klanten werd dit erg goed ontvangen." ,,We willen een beleving verkopen", zegt Janet. ,,Het moet voor de man ook leuk zijn om met zijn vrouw naar de kaper te kunnen, of andersom. De vrouw kan haar haar laten doen bij mij in de kappersstoel en bij Erik een biertje aan de bar drinken. Daarna kunnen ze lekker samen lunchen en dat is de combi die we willen. Ook heb ik vrouwen die bij mij in de kleur zitten en een tosti bestellen."

Het duo heeft verschillende ideeën van wat ze allemaal nog willen in de toekomst. ,,Je kan het zo gek maken als dat je zelf wil", zegt Erik. Zo organiseerden ze onlangs een babyshower, een afscheidsfeestje, kun je er terecht voor een hightea en zit er een jubileum aan te komen. Daarnaast hebben ze iedere twee weken een chefspecial in de lunchroom. De chefkok stelt dan zelf een broodje en maaltijdsalade samen die niet op de kaart staan. Zo blijft het voor iedereen leuk. ,,Bij ons kan het in principe allemaal."

a[ Erik en Haar, Markt 10, Tiel, 0344-228111