• Neeltje van Triest

Autocentrum Tiel verloot een leuke stadsauto

TIEL Autocentrum Tiel bestaat een jaar. Om dat eens opmerkelijk te vieren verloot deze onderneming een leuke stadsauto onder alle 'likers' van facebook. Een officiële lotingsapp haalt op 7 januari 2019 tien aspirant-winnaars tussen de likers uit, waarna op 10 januari de daadwerkelijke winnaar bekend gemaakt wordt. Deze mag op zaterdag 12 januari de stadsauto ter waarde van 1495 euro gratis op komen halen.

Autocentrum Tiel onderhoudt nauwe banden met garage Igci, die ook in Tiel gevestigd is. Deze wordt gerund door de vader en broer van eigenaar Igci. Hij legt uit: ,,Ik keur alle auto's bij binnenkomst. Sommigen zijn goed en gaan direct door naar het poetsbedrijf. Anderen worden nagekeken en gekeurd in de garage van mijn vader. Ik ben tussen de wielen opgegroeid en waardeer iedere keer weer dat ik mijn passie voor auto's nu ook professioneel met ze kan delen.''

Autocentrum Tiel is gespecialiseerd in de verkoop van alle merken auto's tussen 500 en tienduizend euro. Auto's die goed in de markt liggen en waar menigeen nog langere tijd van kan genieten. In de showroom staan ongeveer 25 van de meest uiteenlopende modellen. Een Mini Cooper uit 2009 bijvoorbeeld. Parelmoer wit met zwarte belijning. Maar ook een Mitsubishi Grandis Automatic, Audi A3 of Ford Fiesta staan te glimmen op hun plaats.

Igci : ,,Wij leveren al onze auto's keurig van binnen en buiten gepoetst af. Ook een auto van lagere klasse verdient de nodige schoonheid, verzorging en service. Ook die heeft het recht om in een showroom te staan blinken. Mensen die een auto in deze prijsklasse kopen, hebben er vaak langer voor gespaard. Als je in een hogere prijsklasse komt, dan wordt er meer geleend en geleast. Dat is bij ons bijna nooit het geval en daarom sta ik altijd achter de auto's die ik verkoop en zorg ik er voor dat ze er blinkend en netjes uitzien.''

De vriendelijke eigenaar rijdt zelf regelmatig in een andere auto. Soms een snelle BWM, dan weer eentje om boodschappen mee te doen, een cabrio, een station, het maakt hem niet uit. Het is een beetje een eigenaardigheid van Igci, dat doet hij al sinds hij zijn rijbewijs op zak had. En zo kan hij mooi uitproberen wat hij verkoopt. Hij lacht wel, maar vertelt ook dat hij aan de auto's waar hij zelf in gereden heeft steevast weinig verdient.

,,Wat ik het leukst vind om te verkopen? De eerste auto aan iemand die net zijn rijbewijs heeft gehaald. Dat is altijd speciaal. Iedereen weet nog altijd hoe zijn eerste auto er uit zag. Dat is een speciaal moment. En ook deze gaat zonder extra afleverkosten de deur uit, wij houden niet van verassingen achteraf. Service hoeft niet duur te zijn.''

Igci geniet van zijn autocentrum, dat hij -na een aantal jaren in vast dienstverband te hebben gewerkt- in samenspraak met de familie heeft opgezet. Na een jaar van stevige groei, opent Igci in het nieuwe jaar een tweede vestiging in Beneden-Leeuwen. Ook daar zet hij goedkope occasions in de markt. Autocentrum Tiel heeft zich gesetteld en slaat de vleugels uit.

a[ Autocentrum Tiel, Amperestraat 8e, Tiel, telefoon 06-84933729, www.autocentrumtiel.nl of ga naar Autocentrum Tiel op Facebook.