• Yvette Duursema van Anne Doet koppelt hulpvrager en hulpverlener aan elkaar.

    Anne Doet

Anne Doet biedt extra hulp

TIEL Anne Doet biedt thuis hulp in de breedste zin van het woord. Er is van alle mogelijk, want de 'Annes' zorgen dat het huis keurig aan kant is, maken een tuintje voor of achter het huis weer representatief en zorgen er desgewenst zelfs voor dat de kinderen uit school zijn gehaald.

Yvette Duursema is de consulent die het allemaal regelt bij Anne Doet. Zij zorgt dat ieder die hulp nodig heeft gekoppeld wordt aan de particulier die hulp verleent.

Een gezin met werkende ouders kent het zeker. Soms is het zo druk, dat er werk blijft liggen om de kinderen op tijd uit de opvang te halen of om eten te koken of het huis aan kant te maken. Het weekend zit vol met huishoudelijke aangelegenheden. De thuishulp bij ouderen laat ook karweitjes liggen die niet voor vergoeding in aanmerking komen. Ramen lappen, onkruid wieden of boodschappen doen bijvoorbeeld.

EXTRA HULP Yvette: ,,Anne Doet is voortgekomen uit de thuiszorg en biedt al langer extra hulp aan mensen die niet in aanmerking komen voor reguliere thuiszorg. Iedereen mag nog steeds naast de reguliere thuiszorg 'Anne Doet' bijboeken voor deze klusjes. Maar we hebben ons aanbod verbreed, omdat we merken dat bijvoorbeeld ook drukbezette ouders regelmatig een helpende hand kunnen gebruiken. Er zijn Annes die de kinderen uit de opvang halen, het eten koken, de was doen, het huis en de tuin op orde houden. Onze diensten zijn zeer flexibel en uitgebreid. En als het mogelijk is, bieden we adequate vervanging als de reguliere Anne een keertje niet kan.''

ANNES Bij Anne Doet koopt men particuliere dienstverlening in voor €16,40 per uur. Iedere maand ontvangt de opdrachtgever een gespecificeerde factuur. De hulpverleners, 'Annes', werken zelfstandig en bepalen zelf waar ze voor ingezet willen worden. De een is echt een poets, nummer twee snoeit liever de heg en nummer drie is een manusje van alles. ' Annes' zijn bijvoorbeeld moeders met kinderen op school of jonge ondernemers, die uren over hebben voor Anne Doet. Het ene adres is 2 uur in de week, het andere 3 uur, vaak makkelijk te combineren met een andere baan of het moederschap. De uitbetaling van de uren wordt door Anne Doet verzorgd, omdat deze organisatie de rekening ook naar de opdrachtgevers stuurt. Deze regeling maakt het mogelijk om 'wit' bij opdrachtgevers thuis aan het werk te gaan tegen een all-in-prijs.

FLEXIBILITEIT Yvette: ,,Er is geen gedoe met contant geld op tafel en alle uren zijn verantwoord. Dat komt de flexibiliteit ook ten goede. Wij werven zowel de opdrachtgevers als de 'Annes'. Als het niet klikt, dan kijken we verder. Dit geldt voor beide partijen. Het is wel de bedoeling dat medewerker en opdrachtgever aan elkaar gekoppeld blijven. Dat werkt voor beide partijen het prettigst. Maar als het bij vakantie of ziekte noodzakelijk is dat iemand anders komt, kan men zo een vervanger bij ons aanvragen.''

a[ Anne Doet, Kerkstraat 29, Geldermalsen. Telefoon 088-800990 of www.annedoet.nl.