• Bij 1852 kun je terecht voor bier, burgers en cocktails.

    Richard van der Meulen

1852 Bier, burgers en cocktails

Advertorial

TIEL Begin mei opende 1852 stilzwijgend haar deuren. Afgelopen zaterdag 19 mei vond de officiële opening plaats. ,,Bij ons kun je voor een leuk bedrag, lekker eten. En is er de ruimte om na te borrelen", zegt eigenaar Richard.

door Aafje van IJzendoorn

Richard de eigenaar van 1852 Bier, burgers en cocktails en chefkok Wim werken beiden al lange tijd in de horeca. Toen ze met elkaar in gesprek kwamen, ontstond het idee een eigen restaurant te openen. ,,Heel vroeger heb ik hier een keer zelf gegeten", vertelt Richard. ,,Direct was ik om. Ik vond het een prachtig pand. Drie maanden geleden kwam het te huur te staan en twijfelde ik geen seconde."

Beiden zijn lang bezig geweest met verbouwen en schoonmaken. ,,Even dachten we dat er geen einde aan zou gekomen. Op een gegeven moment besloten we een datum te prikken voor de opening", zegt Wim. ,,Al het begin is moeilijk", vertelt Richard. ,,We hebben de tijd hard nodig gehad om alle puntjes op de i te zetten.

BIER, BURGERS EN COCKTAILS ,,Bier, burgers en cocktails. Vanaf het begin wist ik dat dat het moest worden", zegt Richard. ,,Er is op het moment keuze uit zeven verschillende soorten runderburgers. Daarnaast hebben we kipburgers, een kaasburger en een avocado quinoa burger. Wanneer je vegetariër bent, kun je bij restaurants vaak alleen kiezen uit een groente- of een veggiburger. Wij wilden verder kijken en nét wat meer te bieden hebben dan een standaard vegetarisch gerecht."

,,We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons terecht kan. Daarom hebben we voor de mensen die geen hamburger lusten een broodje hotdog XL of tagliatelle spinazie room. Ook hebben we verschillende kindermenu's en glutenvrije broodjes. Het streven is om regelmatig met nieuwe burgers te komen. Je krijgt bij ons een volledig menu; hamburger, friet en koolsalade."

Een standaard bier & burgers concept heeft het restaurant niet. ,,Wij wilden ons onderscheiden en hebben hier cocktails aan toegevoegd", vertelt Richard. ,,Cocktails zijn de toekomst voor de alcoholistische dranken. De leeftijdsgrens voor sterke dranken gaat steeds verder omhoog. Neem bijvoorbeeld Amerika, daar is dit al zo. De bier en cocktail kaart zijn nu nog bescheiden maar zullen snel worden uitgebreid.

Bij 1852 kun je terecht voor (besloten) feestjes, zakelijke bijeenkomsten of andere gelegenheden. ,,Het is een groot pand dus we kunnen veel gasten ontvangen. Als mensen na het eten nog wat na willen borrelen, dan kan dat gewoon."

Richard: ,,We zijn een ongecompliceerd restaurant. Bij ons kun je voor een leuk bedrag, lekker eten. Als je een hamburger met je handen wil eten dan is dat prima. Wil je hem liever met mes en vork eten, dan doe je dat. Vooral niet te moeilijk."

a[ 1852 Bier, burgers en cocktails, Kleibergestraat 4, 4001 LE Tiel, www.1852bbc.nl