• Deelnemers van de FlipPas maken in de maand juni kans op een winkeltegoed van maar liefst € 500,- bij BENU apotheken.

    Janet Kooren

BENU apotheek is prijzenpartner FlipPas

TIEL Sinds begin dit jaar zijn de BENU apotheken in Tiel - vier stuks - aangesloten bij de FlipPas. Ze kozen ervoor om zich direct in de maand juni als FlipPas-prijzenpartner op de kaart te zetten. De prijs is een winkeltegoed van maar liefst 500 euro waarbij de winnaar kan kiezen uit hoogwaardige huidverzorging, zonbeschermingsproducten, brillen en zonnebrillen op sterkte en vitaminen en supplementen. Keus genoeg.

Nejla Is van BENU vertelt waarom de apotheken zich aangesloten hebben. ,,De meeste van onze medewerkers wonen in Tiel, maar we vinden sowieso dat je als lokale onderneming iets bij moet dragen aan de eigen omgeving. Daarom vinden we de FlipPas een supermooi systeem. Het hoort bij Tiel en dus bij ons. Inmiddels is het ook zo bekend, dat we bijna niemand uit hoeven leggen wat de FlipPas nou eigenlijk is."

Dat een apotheek meer doet dan de medicijnen verstrekken die de dokter voorschrijft, dat moge bekend zijn. Nejla: ,,Het advies dat wij geven, voorkomt miskopen. Wij helpen mensen bij hun gezondheid en schoonheid en zijn daar ook voor opgeleid. Bovendien kennen wij de wisselwerking van bepaalde supplementen met medicijnen en kunnen dan gericht adviseren. Er zijn supplementen die mensen gebruiken zonder hierover een arts of apotheek te raadplegen, maar ze beseffen niet dat die supplementen soms de werking van hun medicijnen teniet kan doen. Daar zijn voldoende voorbeelden van. Ons advies wordt steeds belangrijker. We kunnen feiten en fabels filteren, bijvoorbeeld Sint-Janskruid is vrij verkrijgbaar, maar gaat echt niet goed samen met sommige medicijnen."

SUPPLEMENTEN Een heel mooi product waar ze enthousiast over is dat is de Orthica-lijn. ,,Dat zijn organische vitaminen, die echt uit voedingsmiddelen worden gewonnen. Ze zijn dus niet synthetisch, zoals veel supplementen wel zijn. En ook op dit gebied volgen wij cursussen en verdiepingsopleidingen. Vitaminen en mineralen kun je overal kopen, maar bij ons krijg je de benodigde advies, begeleiding en medicatiebewaking er ook nog eens bij."

De huidverzorgingsproducten van BENU zijn geschikt voor iedere huid. Er zijn lijnen die speciaal geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid en datzelfde geldt voor de zonproducten. Eucerin, La Roche Posay, Avène, Vichy, stuk voor stuk producten met een gerenommeerde naam. ,,De winnaar van de FlipPas-maandprijs kan naar wens zijn eigen prijs samenstellen. We hebben in de locatie Teisterbant een brillenafdeling van Eye Love. Die is inmiddels landelijk aardig bekend en daar wordt ook een meting met geavanceerde meetapparatuur verzorgd. Dus een zonnebril of bril - of zelfs twee - alles is mogelijk."

Info: www.flippas.nl, facebook.com/flippastiel, twitter.com/flippastiel