• Jan Willem Bol

Tien raadsleden nemen afscheid

MAURIK Nog eenmaal waren de raadsleden van de 'oude' gemeenteraad van Buren in Maurik bijeen. Tien van de 21 leden komen niet meer terug in de nieuwe raad, ze werden stuk voor stuk nog eens extra in het zonnetje gezet. Ze kregen bloemen, een kristallen appel of peer en twee raadsleden ontvingen zelfs een lintje.

Door Neeltje van Triest

Burgemeester Jan de Boer memoreerde kort vier jaar raadswerk. De crisis voorbij, van krimp naar groei. De woningen op Hooghendijck in Beusichem worden gebouwd, het nieuwe winkelcentrum in Lienden is er en ook de SWB gaat in deze kern bouwen. Zoelen, Ravenswaaij, Maurik, overal komen nieuwe woningen. En de eerste kavels op Doejenburg zijn verkocht.

De veranderingen in het sociaal domein zijn volop gaande en de organisatie moet anders gaan werken. Ook dat proces is ingezet. ,,De perikelen rondom de Brede School in Maurik en de asbest op de Prins Willem Alexanderschool in Beusichem geven aan hoe de raad het niet meer wil.''

In de samenleving stonden de sportterreinen, de nieuwe sporthal en de ontwikkelingen in het stadje Buren centraal. En ook regionaal en in samenwerking met diverse gemeenten was er veel gaande.

Hij memoreerde ook nog even aan Mark Hofman, Jan-Willem Schipper, Paul Molleman en Wil Konings en dankte alle leden van de burgerrraad.

Vervolgens sprak hij Martin Overheul (PvdA), Linda van Rooijen (PvdA), Joop de Jong (PCG), Maaike Baggerman (PvdA), Arthur Warmer (PvdA), Idzerd Lautenbach (CDA), Gert-Jan van Ingen (VVD), Kees van Baaren (VVD), Cees van Oort (VVD) en Jacolien van Zutphen (D66) toe. Zij nemen afscheid van de afgelopen periode en geven hun zetel door aan een nieuwkomer. Ze ontvingen soms een kristallen peer, soms een kristallen appel en in het geval van Cees van Oort en Jacolien van Zutphen een Koninklijke onderscheiding.