• Lienden 11-03-2017
    Voetbal Lienden-UNA,
    iov Stad Tiel.
    Foto Raphael Drent.

    Raphael Drent

Zwaarbevochten zege FC Lienden (met video)

LIENDEN FC Lienden heeft een zwaarbevochten 2-1-zege uit het vuur gesleept tegen UNA.

De gasten uit Veldhoven schoten als een raket uit de startblokken. Al in de tweede minuut was het bijna raak, maar Mart van de Gevel schoot voor open doel net naast. UNA was in de eerste helft heer en meester en drong Lienden met lange ballen ver terug. Na een kwartier mondde dit overwicht uit in een voorsprong. Na een lage voorzet miste de Liendense verdediging en kon de van Achilles'29 overgekomen Brian Boogers gemakkelijk scoren (0-1).

UNA bleef gevaarlijk en Lienden kon daar slechts een gemiste rebound en een kopbal van Danny van den Meiracker tegenover stellen. Dat de rust maar met 0-1 aanbrak was een forse meevaller voor Lienden.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Er kwam een fel en gretig Lienden uit de kleedkamer. Er werd sneller druk gezet en meer duels gewonnen. De beloning kwam al na tien minuten. Geklungel in de UNA-verdediging werd door goaltjesdief Abderrahim Loukili genadeloos afgestraft (1-1). UNA had nog een oprisping via Nick Tielemans, maar Mike Vreekamp bracht op de doellijn redding. Tien minuten voor tijd greep Lienden de winst. Een corner van Mo Bendadi werd door Danny van den Meiracker steenhard achter doelman Petar Stoskovic gekopt (2-1).

UNA probeerde nog wel wat terug te doen, maar verder dan een schot van Willem Tieben op de vuisten van Jan Schimmel kwam het niet.

Door deze zege werd afgerekend met een directe concurrent en stijgt de ploeg van trainer Hans Kraay naar de achtste plaats met uitzicht naar boven.