• Jawad Bellahsan in actie in de oefenwedstrijd van afgelopen weekend tegen Vriendenschaar

  Philip Cousin
 • Danny van den Meiracker wurmt zich door Vriendenschaar-defensie

  Philip Cousin
 • Fraaie actie van Kenny Elders

  Philip Cousin
 • Nick Hak (14) en Jop van Steen bewonderen kopbal van Frank Wiafe

  Philip Cousin

Zuinige overwinning FC Lienden bij Vriendenschaar

CULEMBORG FC Lienden heeft de oefencampagne afgesloten met een zuinige 0-1-overwinning op de Culemborgse tweedeklasser Vriendenschaar. Trainer Kraay speelde in de eerste helft met de beoogde basisopstelling. Alleen voor de linksbackpositie zijn nog meerdere opties open. Zowel Kenny Elders, Loed Keizer als Milad Intezar komen voor deze positie in aanmerking.

De Liendenaren waren erg slordig en lieten zich door Vriendenschaar de kaas van het brood eten. De stembanden van Kraay maakten in de eerste helft overuren om de ploeg beter in de organisatie te krijgen. Pas tien minuten voor tijd wist Lienden de winst naar zich toe te trekken. Een schot van Frank Wiafe was keeper Mark van Ingen te machtig.

BEKER Woensdagavond krijgt FC Lienden de kans zich te plaatsen voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Een pittige klus tegen mede-tweededivisionist HHC Hardenberg. De Overijsselse ploeg wist zich afgelopen seizoen pas op de laatste speeldag veilig te spelen, door UNA in Veldhoven in de blessuretijd te verslaan. De ploeg van trainer Karsten heeft zich deze zomer flink versterkt en zal er alles aan doen om dit seizoen beter voor de dag te komen.

Ook FC Lienden heeft een aantal nieuwe gezichten in de selectie, terwijl er met Mike Vreekamp, Tom van der Neut, Wouter de Vogel, Guido van Rijn en Loukili een aantal sterkhouders vertrokken zijn. Toch lijkt de Liendense selectie sterk genoeg om een rol van betekenis te kunnen spelen in de Tweede Divisie.

Deze beker-confrontatie zal voor beide teams de ultieme test worden voor de competitiestart aanstaande zaterdag. FC Lienden is er alles aan gelegen om de eerste ronde van het grote KNVB-beker toernooi te bereiken, want dat biedt de mogelijkheid te loten tegen een aantrekkelijke tegenstander uit misschien wel de eredivisie. Zaterdagavond 26 augustus zal de loting plaatsvinden tijdens het programma ,,De Eretribune" op FOX Sports. Deze voorronde moet zeker een winnaar opleveren, dus zal bij een gelijkspel worden verlengd. Indien nodig zal een strafschoppenserie de beslissing moeten brengen. Een noviteit in deze bekerronde is de mogelijkheid om een vierde wissel te gebruiken.

Dit bekerduel wordt woensdagavond gespeeld op sportpark de Abdijhof in Lienden en zal beginnen om 19.30 uur. Entreeprijzen bedragen € 10 voor volwassenen en €6 voor 12-16 jarigen en 65-plussers.