• Een werkelijk schitterend slot (eindstand) bij het optreden van Energygroep.

  Cees van Cuijlenburg
 • Stijlvol in beeld is hier de dansgroep van DOS Sportief/Malderick dance.

  Cees van Cuijlenburg
 • Kleurrijk gekleed en vol enthousiasme dansen hier de jongste deelneemsters van DOS Sportief.

  Cees van Cuijlenburg
 • Peter van Dijk zingt de scheidende Marlissa van de Weerdhof toe tijdens de zomershow van DOS Sportief.

  Cees van Cuijlenburg
 • Talrijk publiek kijkt toe bij de zomerdansshow in de sportzaal van Rijswijk.

  Cees van Cuijlenburg
 • Jarig zijn tijdens de show. Dat overkomt dit viertal. Voorzitter Peter van Dijk zorgt namens DOS Sportief voor een presentje.

  Cees van Cuijlenburg
 • De dansleiding in de bloemetjes. Jamie de Heus (links) en Marlissa van de Weerdhof (rechts) genieten intens na.

  Cees van Cuijlenburg

Zomerdansshow met veel variatie van DOS Sportief

RIJSWIJK De zomerdansshow van DOS Sportief bevatte een programma met talrijke ingrediënten. Bovendien was er sprake van een onblusbaar enthousiasme bij de deelneemsters tijdens hun optreden. Hierdoor kreeg het sportieve gebeuren in de gymzaal van Rijswijk het karakter van een ware happening.

De presentatie gaf een goed beeld van de dansstijlen die bij DOS Sportief op de lesroosters staan. In Eck en Wiel gaat het dan om streetdance onder leiding van Jamie de Heus, in Rijswijk/Maurik hiphop en jazzdance met Marlissa van de Weerdhof als instructrice. De laatste geeft daarnaast ook nog Zumbalessen. Dat laatste blijft zij doen in het nieuwe seizoen, maar van de andere groepen nam Marlissa noodgedwongen afscheid vanwege haar veranderde werkzaamheden.

Voorzitter Peter van Dijk schetste nog eens de grote verdiensten van Van de Weerdhof voor de danssport. Deze dateren al van jaren geleden hij de voormalige vereniging Malderick. Met het invoegen bij DOS Sportief zette zij haar werk met geestdrift voort. De voorzitter liet bij de huldiging op sfeervolle wijze een gezongen loflied horen op een melodie van Elvis Presley. Ook de leden kwamen bij monde van Merel de Boer met een cadeau. Daarnaast waren er talrijke woorden van dank aan het adres van Marlissa van de Weerdhof.

De show bestond uit liefst dertien nummers, waarbij het talrijke publiek meerdere stijlen kreeg voorgeschoten. De ene keer uitbundig, de andere keer innemend en doorspekt met spannende elementen. De allerjongsten zorgden tussendoor voor een vertederend en kleurrijk intermezzo. Peter van Dijk praatte het programma vlot aan elkaar, maar zette ook nog vier jarigen in het zonnetje, waaronder een tweeling. Een gebaar dat zijn uitwerking niet miste.

DOS Sportief zoekt nu naarstig naar een nieuwe instructrice voor de dansgroepen hiphop en jazz. Voorlopig is het even vakantie, de nieuwe lessen beginnen op maandag 27 augustus en vrijdag 31 augustus. Info: www.dossportief.nl