• Anne van Dijk

West-Betuwse Wielerrubriek

DEIL Het indrukwekkende debuutjaar bij de belofterenners is niemand ontgaan maar nu is Thymen Arensman uit Deil ook genomineerd voor een prestigieuze talentenprijs. De jonge wielrenner heeft een bijzonder seizoen achter de rug met een derde plaats in Parijs-Roubaix voor belofterenners en een tweede plaats in het eindklassement van de Tour de l'Avenir. Deze winter dendert hij door in de cyclocross wat onder andere al een overwinning opleverde in de Koppenbergcross. De pas 18-jarige wielrenner is en blijkt veelzijdig en dat ontgaat ook de wielerkenners niet. De zogenaamde Club van 48 beslist samen met het publiek welke wielrenners en rensters er met de diverse prijzen vandoor gaan. Naast de talentenprijs is er onder andere ook de verkiezing voor beste wielrenner van het jaar waar Tom Dumoulin genomineerd is en bij de vrouwen Annemiek van Vleuten. De uitreiking is maandag 3 december in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Vanaf donderdag 22 november mag het publiek meestemmen via telegraaf.nl/sport Thymen Arensman rekent op veel stemmen uit de Betuwe om zo de Gerrie Knetemann trofee in de wacht te slepen als bekroning op een bijzonder jaar.

Door Jeroen Wijngaard

WERELDBEKER KOKSIJDE Ondanks een onopvallende wedstrijd in het Belgische Hamme mocht Thymen Arensman wel rekenen op een plek in de Nederlandse selectie voor de Wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Hij is door de bondscoach opgeroepen om zondag 25 november aan de start te verschijnen in de Belgische kustplaats bij de beloftecategorie.

VEELZIJDIGE PROGRAMMA Tijdens de kennismaking met haar nieuwe ploeg werd ook het eerste gedeelte van Quinty Ton haar wedstrijdprogramma met de ploegleiding besproken. De 20-jarige wielrenster uit Geldermalsen start haar wedstrijdprogramma in het Spaanse Valanecia en zal daarna de Belgische Klassiekers Omloop van het Hageland en de GP Le Samyn rijden. Voordat het seizoen begint zal de ploeg van Quinty, Swabo Ladies zich nog presenteren aan het publiek en zullen er diverse trainingsprogramma's volgen.

JEUGDVELDRIJDEN Een druk veldritweekend ook voor de jeugd van de Tielse wielervereniging, JVR de Batauwers. De jonge veldrijders konden onder andere in Woerden, Hilversum en Soest de koude trotseren. De kleuren van de Batauwers waren nadrukkelijk aanwezig bij de diverse evenementen en er werden ook mooie resultaten behaald. In Hilversum werd een nationale veldrit verreden en behaalde Levi van Hoften uit Tiel een vierde plaats bij de junioren. Ook in Woerden stond een nationale jeugdveldrit op het programma en werd Antoine Quint uit Deil vierde in de jeugdcategorie 6. In het bosrijke Soest kwamen de wielerverenigingen uit Midden-Nederland weer samen voor de gezamenlijke wintercompetitie. Hier stonden ook veel jeugdrenners aan de start die hard hun best deden om warm te blijven. Lucas Blom uit Tiel mocht na afloop het podium op met een tweede plaats bij de jeugdcategorie 1.