• (archief)

West-Betuwse Wielerrubriek

Door Jeroen Wijngaard

THYMEN ARENSMAN Afgelopen woensdag vertrok de 18-jarige Deilenaar al naar Oostenrijk om zich in de omgeving van Innsbruck voor te bereiden op het wereldkampioenschap wielrennen. Samen met de Nederlandse selectie werkt hij nog wat aan zijn vorm en verkent hij deze dagen het parcours. Volgens velen een uniek parcours, met veel hoogtemeters, wat niet vaak voorkomt op een WK. Als één van de jongste deelnemers blijft Thymen voorzichtig met het doen van grote uitspraken maar met een dergelijk parcours en zijn recente prestaties in de Tour de l'Avenir zal er door de andere renners zeker naar hem gekeken worden. De wedstrijd over 179,9 kilometer wordt aanstaande vrijdag 28 september verreden en is live te volgen via nos.nl of Eurosportplayer.

METEC-TKH De ploeg uit Tiel reisde afgelopen weken meerdere keren af naar België. Daar werden onder andere de Textielprijs Vichte en de Gooikse Pijl verreden. Het beste nieuws voor de ploeg was dit in de Gooiske Pijl, na lang blessureleed, Arvid de Kleijn zich weer in de uitslag liet zien. De renner die vorig jaar nog de Sluitingsprijs op zijn naam schreef en vervolgens overstapte naar Metec kon door een vervelende knieblessure nog niet eerder voluit koersen. In de Gooikse Pijl werd hij 16e wat hoop geeft voor de komende weken om zodoende toch nog wat glans aan dit wielerseizoen te geven. Woensdag is Metec opnieuw te vinden in België tijdens de kermiskoers in Berlare en zondag 30 september staat er weer een koers in eigen land op het programma. Zondag wordt de Ronde van Midden-Brabant verreden in en rond Dongen.

OSCAR RIESEBEEK De 25-jarige wielrenner uit Tiel stond namens zijn ploeg Roompot aan het vertrek van Tour de l'Eurométropole. Deze wedstrijd die vaak eindigt in een massasprint kreeg deze editie een ander tintje. Een sterke vroege vlucht en de inmenging van de klassiekerrenners ontregelde de traditionele sprintertreintjes. De Deen Mads Pedersen won, Oscar Riesebeek werd 51e en zag de aanval van ploeggenoot van Jan-Willem van Schip stranden, die werd uiteindelijk 8e.

Fabio Jakobsen en Etienne van Empel hebben geen wedstrijden gereden.