• Ab Donker

Wellicht toch doorstart FC Lienden

LIENDEN Het lijkt erop dat FC Lienden een doorstart kan maken, waardoor de club het seizoen in de Tweede Divisie alsnog kan afmaken. Op korte termijn zullen verdere details bekend gemaakt worden.

Investeerders Nico Wagenvoort en Adrie Timmer staakten vorige maand hun sponsoring van FC Lienden, waardoor de club per direct stopte in de Tweede Divisie.

Trainer Hans van de Haar wilde zich niet zomaar bij deze beslissing neerleggen en kondigde aan zelf op zoek te gaan naar een of meerdere sponsors, die bereid waren om de club te helpen. Het lijkt erop, dat hij daar nog in gaat slagen ook.

DOORSTART Van de Haar is in onderhandeling met oud profvoetballer Nordin Wooter, die de Nordin Wooter Academy heeft opgericht. Het plan houdt in dat van de Haar als technisch adviseur gaat fungeren met Nordin Wooter op de bank als coach. De spelersgroep zou dan moeten bestaan uit de zes spelers van het huidige FC Lienden, die alleen voor een onkostenvergoeding spelen. Het gaat hier om Jawad Bellahsan, Michiel Hemmen, Yassine Zakir, Clarence Hasselbaink, Guytho Mijland en keeper Timo Ponsen. De groep wordt enerzijds aangevuld met spelers uit de Nordin Wooter Academy, anderzijds met nieuwe spelers, die graag in de Tweede Divisie willen spelen.

TRANSFERS De spelers van FC Lienden, die een contract hebben, zijn vrij om hun contract te ontbinden en op zoek te gaan naar een nieuwe club. Twee spelers hebben al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Keeper Jan Schimmel en aanvaller Nick Hak hebben de keuze gemaakt om FC Lienden te verlaten. Zij tekenden vrijdagavond bij TEC, de voetbalclub van Tiel. Daar gaan zij in de derde divisie verder.