Wekelijkse rapportcijfers Tweede Divisie

TIEL/LIENDEN Stad Tiel.nl start dit seizoen met het wekelijks beoordelen van de spelers van FC Lienden en TEC. Per elftal zijn wekelijks twee rapporteurs aanwezig bij de wedstrijden om hun waardering in een cijfer uit te drukken. Cijfers tussen de 1 en 10 met de mogelijkheid dit nader te verfijnen met halve punten. De rapporteurs leggen de spelers langs de volgende meetlat: 4 = slecht, 5 = onvoldoende, 6 = voldoende, 7 = ruim voldoende, 8 = goed. De cijfers 1, 2, 3, 9 en 10 worden alleen in uitzonderlijke gevallen gegeven. De personen die dit voor Stad Tiel.nl doen zijn Adri Elings (FC Lienden), Martin van Hofwegen (FC Lienden), Rob Jansen (TEC), Otto van Wijk (TEC) en Riny ter Haar (TEC). Volgende week zullen wij hen nader voorstellen.

Om een zo objectief mogelijk oordeel te verkrijgen zijn de nodige afspraken gemaakt. De neiging om een speler die de beslissende treffer heeft gemaakt een hoog cijfer te geven is in een euforische bui wellicht aanwezig, maar niet gewenst. Het gaat om de prestatie gedurende de gehele wedstrijd. Natuurlijk kan zo'n winnende treffer wel net een plusje geven.

Om in aanmerking te komen voor een beoordeling moet een speler tenminste dertig minuten aan de wedstrijd hebben meegedaan. Spelers dingen mee naar de eindzege als zij ten minste twintig beoordelingen hebben gekregen. Dit betekent bijna 60 procent van de wedstrijden die op het wedstrijdprogramma van de Tweede Divisie staan.

Stad Tiel.nl publiceert wekelijks de beoordelingen van de spelers, in alfabetische volgorde. Iedere eerste woensdag van de maand wordt een tussenklassement opgemaakt om de speler van de maand te bepalen. Dit gebeurt alleen als in de voorafgaande maand tenminste drie speelronden zijn afgewerkt. De speler zal dan wel tenminste de helft van de wedstrijden in die maand beoordeeld moeten zijn.

De speler van dit seizoen wordt op een nader te bepalen wijze in het zonnetje gezet.

In de eerste competitieronde staken twee spelers er bovenuit. Abderrahim Loukili van FC Lienden en Randel Shakison kregen voor hun optreden een 7,5.

VV TEC

Bart Westerlaken 6

Gregory Viereck 6

Ibo Aliskan 5.5

Sebastiaan van der Sman 6

Walter Kiomeni 6

Curtley de Windt 5.5

Wimilio Vink 6

Nehemia Sanaki 5

Sven van Ingen 6

Rendal Shakison 7.5

Matthijs van Gessel 6

Wissels (61e minuut)

Mohamed Nouri 6

Jip Bartels 6

FC Lienden

Mo Ajiach 5,5

Brayton Biekman 5,0

Leon Broekhof 6,5

Mark Fennebeumer 5,5

Arjan Goorman 7,0

Milad Intezar 6,5

Erik de Kruijk 6,0

Jordie van der Laan 6,0

Abderrahim Loukili 7,5

Tom van der Neut 7,0

Guido van Rijn 7,0

Jan Schimmel 6,5

Jermo Wilsterman 7,0