• foto Rias Immink

    foto Rias Immink
  • Wim Brouwers
  • Wim Brouwers

Weer winst voor sterk FC Lienden

LIENDEN FC Lienden heeft de misstap van vorige week tegen Katwijk met verve recht gezet. Tegenstander HHC Hardenberg werd met een dik verdiende 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. Voor Lienden was het bovendien een genoegdoening voor de bekernederlaag tegen HHC in augustus.

Lienden begon fel en aanvallend aan de wedstrijd. Binnen tien minuten moest keeper Sander Danes handelend optreden bij twee gevaarlijke kopballen van Danny van den Meiracker. HHC wist hier slechts een kans voor Rens van Benthem tegenover te stellen. Jan Schimmel was attent en tikte het schot nog net corner. In de 22ste minuut kwam Lienden op voorsprong. Een corner van Mo Bendadi werd door Erik van Eem steenhard achter Sander Danes gekopt (1-0). Totaal onverwacht kwam HHC in de 35ste minuut langszij door Koos Werkman, die laag inschoot na een corner (1-1). Lang kon HHC niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later schoot Danny van den Meiracker een vrije trap onhoudbaar in (2-1).

In de tweede helft was de eerste kans voor HHC. Sargon Gouriye stuitte op de sterk keepende Jan Schimmel. Nadat een hard schot van Frank Wiafe nog door Sander Danes was gestopt, schoot Danny van den Meiracker de 3-1 tegen de touwen na een voorzet van Frank Wiafe. HHC probeerde nog terug te komen, maar was erg slordig in de opbouw. Toch kwam HHC nog dichterbij. Rob van der Leij ontweek de buitenspelval en tikte de 3-2 binnen. In de laatste minuut werd het nog flink zweten voor de Liendenaren. HHC kreeg een vrije trap op de rand van de zestien. De harde pegel werd door Jan Schimmel deskundig uit de hoek getikt. Het was het laatste wapenfeit van een aantrekkelijke wedstrijd.

Lienden klimt door deze zege naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst.