• Foto: Ab Donker

Weer driepunter voor FC Lienden

LIENDEN FC Lienden moest het in Friesland opnemen tegen het naar de topklasse gepromoveerde SWZ Boso Sneek. Het werd opnieuw een nipte 0-1 overwinning voor de mannen van trainer Hans van de Haar, die aan een uitstekende serie bezig zijn.

In de competitie was het de derde overwinning op rij en ook voor de derde keer werd Guillano Grot de matchwinnaar voor FC Lienden.

Ook niet onbelangrijk was dat de verdediging van FC Lienden opnieuw niet gepasseerd werd. En dan is een doelpunt gauw genoeg voldoende voor de drie punten.

FC Lienden heeft elf punten en staat momenteel op de zevende plaats van de ranglijst, maar verkleinde wel de achterstand tot de bovenste zes ploegen die bijna allemaal punten lieten liggen. Alleen TEC (2-0 tegen HSC'21) en de nieuwe koploper met zestien punten AFC (3-1 tegen De Treffers) pakten de volle buit. UNA ( 0-2 verlies tegen EVV), WKE (0-0 bij Hercules) en VVSB 1-1 tegen Magreb'90) liepen averij op.

Voor de pauze werd er niet gescoord, al had FC Lienden wel een goede kans door Mark Fenebeumer, die spits, die het doel nog niet gevonden heeft. Hij miste op een haar. Het winnende doelpunt liet zo wel lang op zich en viel pas halverwege het tweede bedrijf. Invaller Mo Ajiach had een prima actie in huis en trof via een tegenstander de paal. Goaltjesdief Grot bewees opnieuw zijn waarde en scoorde van dichtbij de 0-1.

Daarna moest SWZ Boso Sneek komen een kreeg FC Lienden veel ruimte voor de tegenaanvallen. Dat leverde een vijftal serieuze scoringsmogelijkheden op om de voorsprong te vergroten, maar die waren aan de Liendense aanvallers niet besteed.

FC Lienden: Jan Schimmel; Milad Intezar, Tom van der Neut, Leon Broekhof, Guido van Rijn; Christiaan van Hussen, Mike Vreekamp, Fathi Ben Ahmed 84. Vincent Verheul); Frank Wiafe-Danquach (56. Erik van Eem), 83. Mark Fennebeumer (56. Mo Ajiach), Guillano Grot.