Wedstrijdzwemmer TZC Vahalis genomineerd voor titel 'Sporttalent van het jaar'

TIEL Yanu van Leeuwen (9 jaar) uit Tiel is genomineerd voor de titel 'Sporttalent van het jaar', georganiseerd door het Fonds Gehandicaptensport. Door te stemmen op Yanu maakt hij kans om de (halve) finale te halen.

Yanu is geboren met een korte arm. Hierdoor is zwemmen voor hem net iets moeilijker dan voor een ander, maar dat weerhoudt hem er niet van om volop voor zijn sport te gaan. Vier keer per week is hij te vinden in zwembad Groenendaal Plus in Tiel om te trainen bij TZC Vahalis. In het weekend worden er doorgaans wedstrijden gezwommen in de regio. Afgelopen jaar wist hij zich te selecteren (binnen de reguliere competitie) voor de Gelderse Miniorenfinale. Daarnaast zwom hij mee in de Nationale Zwemcompetitie Gehandicapten, waar hij ook een finaleplaats wist te bemachtigen.

Yanu was erg verrast en vereerd met zijn nominatie. Hij hoopt dat meer jonge kinderen met een handicap de weg naar het zwembad weten te vinden, want wedstrijdzwemmen is nu eenmaal niet alleen een goede maar ook gewoon heel leuke sport. Dit sluit perfect aan op het doel vanuit het Fonds Gehandicaptensport: de achterstand van sportparticipatie van sporters met een handicap wegnemen en zo de gehandicaptensport in Nederland verder in topconditie te brengen.

De verkiezing vindt plaats tijdens een aantal stemrondes; de uiteindelijke finale vindt plaats op 10 november.

Ga naar www.sporttalentvanhetjaar.nl en selecteer Yanu van Leeuwen. Stemmen gaat eenvoudig met een e-mailadres of Social Media profiel. Iedere dag kan er een keer op Yanu worden gestemd.