• JvR de Batauwers

Vrouwen weren zich sterk in voorjaarscompetitie Batauwers

TIEL Na drie trainingswedstrijden in de voorjaarscompetitie van de Batauwers in Tiel bezetten Jelmer Draaisma (1), Angelo Verhagen (2) en Ronald Kolkman (3) de eerste plaatsen. Alleen de laatste reed zich nog niet eerder bij de eerste tien. De spanning in deze categorie is steeds groot. Een ronde of vijf voor de sprint wordt al ingehouden om zo in de laatste twee rondes alles te kunnen geven.

Getalsmatig gezien zijn de vrouwen verreweg in de minderheid. Maar qua prestaties doen ze niet veel voor de mannen onder. Dat geldt trouwens ook voor de jongeren zoals de 17-jarige Noah van Putten uit Tiel die al eens tweede werd in de B-klasse. Zestig jaar ouder dan Noah is Martin Story in de C-klasse. Twee jaar geleden raakte hij zwaargewond bij een val uit een boom. Zoals hij zijn leven lang al tegenslag fanatiek overwon, is dat ook nu weer gebeurd. Hij staat eerste in de C-klasse.

In de B-klasse is het rijden van Dorien Hoog Antink heel opmerkelijk. Afgelopen woensdag kwam ze als eerste over de streep in een groep van ongeveer dertig hoofdzakelijk mannen. Hoewel, als derde in deze categorie eindigde Annemarie Pietersen. Tweede werd Michael van Kuik. Die staat in de tussenstand op de eerste plaats, Dorien op de 3de plaats en Kees Dresselhuis 2de.

Wat vrouwen betreft, in de klasse C, ongeveer tien rijders, werd Thijmen Fuuk 1ste, gevolgd door twee dames, Petenska Bosch (2) en Heleen Rekveld (3). De laatstgenoemde twee staan ook op die plaatsen in de tussenstand.

Er volgen nog vijf wedstrijden steeds op woensdagavond op de baan van de Batauwers aan de Schaardijksweg, ´startschot´ om 19.30 uur.