• Ab Donker

TEC start voortvarend in Tweede Divisie

WERKENDAM Na de promotie van TEC naar de tweede divisie stond zaterdagmiddag de eerste confrontatie van het nieuwe seizoen op het programma. TEC moest op bezoek in Werkendam bij het sterke Kozakken Boys. Deze ploeg verspeelde in het seizoen 2017/2018 pas in de laatste wedstrijd het kampioenschap in de tweede divisie. Kozakken Boys zag een aantal spelers vertrekken, maar wist afgelopen week wel Royston Drenthe te contracteren. Drenthe was vorig seizoen nog aanvoerder van Sparta en speelde eerder voor Feijenoord, Real Madrid en Everton. Met Jong Oranje werd hij Europees kampioen. Zijn inbreng zal de komende tijd hard nodig zijn, want Kozakken Boys wist tegen TEC niet te overtuigen.

Het Werkendamse spel was onsamenhangend en slordig.  TEC daarentegen legde een prima partij op de mat.  De ploeg was een hechte eenheid en was veruit de betere ploeg. Na een uur kwam voor TEC de beloning. Met een rake kopbal zorgde Obi Onyeike voor een Tiels feestje (0-1). 

TEC hield, ondanks bijna tien minuten blessuretijd, de voorsprong vast en legt met deze fraaie driepunter een stevige basis voor het halen van de doelstelling voor dit seizoen: handhaving in de tweede divisie.

Volgende week zaterdag speelt TEC de eerste thuiswedstrijd.  Dan komt met Jong Volendam een oude bekende op bezoek. Vorig seizoen moest TEC in de derde divisie de titel aan de jonge Volendammers laten, dus komt er nu een mooie gelegenheid om dit recht te zetten. De wedstrijd op de Lok begint om 18.00 uur.