• Ab Donker

TEC sluit oefencampagne af

TIEL  TEC heeft zaterdagochtend haar laatste oefenwedstrijd, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, gespeeld.  Op sportpark De Lok was Vitesse Onder 19 te gast. Dit jonge elftal, dat onder leiding staat van Vitesse-icoon Theo Janssen, bleek een goed georganiseerde tegenstander, die het TEC heel moeilijk maakte. TEC wist vlak voor tijd nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De eindstand werd 3-3. De Tielse doelpunten kwamen op naam van Nick Hak (2x) en Massimo Fonseca Hoogerwerf. 

Of TEC klaar is voor de zware competitie in de Tweede Divisie is nog niet duidelijk. Er zullen zeker nog zaken verbeterd moeten worden.  Ook trainer Arjan van der Laan is daar van doordrongen:  ,,Ik ben hier nu een aantal weken bezig. Ik vind dat we een goede groep hebben, waar voldoende mogelijkheden in zitten.  Inclusief de drie keepers hebben we nu  een selectie van 23 spelers.  Daar komen geen nieuwe spelers meer bij, we zullen het met deze selectie moeten doen. We hebben nu nog geen vast idee, hoe we de basis gaan invullen. Daar gaan we de komende week nog stevig aan werken.  Op een aantal posities zijn de verschillen tussen spelers heel klein, dus dat kan per wedstrijd anders ingevuld worden." 

Bij de Tielse supporters zijn de verwachtingen hoog gespannen.  Van der Laan is wat voorzichtiger: ,,Onze eerste doelstelling is handhaving in de Tweede Divisie. Dat zal al moeilijk genoeg worden, met zoveel sterke tegenstanders. We zullen eerst moeten wennen aan het niveau, maar ik hoop dat we na een aanloopperiode toch kunnen aanhaken en onze doelstelling kunnen waarmaken. Ik heb er wel vertrouwen in, dat ons dit gaat lukken."  

Komende zaterdag start de competitie, dan moet de ploeg op bezoek bij Kozakken Boys in Werkendam. Een sterke tegenstander, die in het jaar dat TEC degradeerde, op de laatste wedstrijddag het kampioenschap in de Tweede Divisie verspeelde.  TEC zal daar nog een oude bekende tegen komen, oud TEC-speler Sven van Ingen is al enkele seizoenen actief bij Kozakken Boys. De wedstrijd in Werkendam begint om 15.00 uur.