• Ab Donker

Vierde klasse: Teisterbanders pakt belangrijke punten tegen Rhelico

KERK-AVEZAATH Teisterbanders heeft tegen Rhelico een belangrijke slag geslagen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg behaalde een nuttige 2-0 zege en door de nederlaag van SCR ontstaat er perspectief op een mooi slot van de competitie. Trainer Teus Jacobs was na afloop tevreden: ,,We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld tegen een sterke tegenstander. De ploeg was gedisciplineerd en dat heeft ons uiteindelijk de zege gebracht."

In de eerste helft kwamen er niet veel kansen, maar toch was het voor het publiek een aantrekkelijk kijkspel. De ploegen ontliepen elkaar niet veel. Beide ploegen hadden lang uitzicht op een goed resultaat, maar Teisterbanders brak de score open door A-junior Sem Schuilenburg (1-0). Nu was de ban gebroken en Rhelico kwam er niet meer aan te pas. In de 82ste minuut werd de score door Roy Heij nog verdubbeld (2-0). Trainer Jacobs: ,,We hebben goede zaken gedaan in de derde periode en zijn ook nog volop in de race om het kampioenschap. Er wacht ons nog een spannend slot van de competitie."

Buren was in Den Bosch tegen Wilhelmina volstrekt kansloos en werd met een 5-1-nederlaag naar huis gestuurd. Het gehoopte schokeffect na het ontslag van trainer Aoulad Hadj is voor de Burenaren helaas achterwege gebleven. Buren blijft door dit resultaat een belangrijke kandidaat voor degradatie naar de vijfde klasse.

Koploper SCR is tegen een forse tik aangelopen. De ploeg leed een 4-1-nederlaag geleden in Beesd. De eerste twee doelpunten voor de thuisclub kwamen van Hans Kroeze. SCR kon hier slechts één doelpunt tegenover zetten. In de tweede helft maakte Jasper Gremie uit een klutsbal de 3-1. Het werd nog erger voor SCR, want ook Igor Bassa deed via een kopbal nog een duit in het zakje (4-1). Voor SCR is dit duur puntverlies. De naaste concurrenten Theole en Teisterbanders lieten geen steken vallen. Trainer Rademaker van SCR heeft komende week een schone taak om zijn ploeg mentaal weer op te peppen voor de spannende ontknoping van deze competitie.

BZS heeft een verdiende overwinning op Jan van Arckel behaald. De ploeg uit Beusichem won met 2-0 en klimt naar een veilige plek in de middenmoot.