Vier eerste prijzen voor Jill Kempes

ZOELEN In deze regio vonden afgelopen week maar liefst drie dressuurwedstrijden plaats. Op Hemelvaartsdag konden de ruiters terecht bij De Lingebrug in Zoelen.

Maxime Bakker runt dit hippische centrum samen met haar ouders en deed zelf ook mee aan de wedstrijd. Met haar Eurithmic liet ze een hele fijne proef in de klasse ZZ-Licht zien en dat leverde haar een oranje lint en een mooie score op (63.71). Ook het optreden van Manuela Briene maakte indruk. Ze stuurde haar Zorro naar een eerste prijs in de klasse Z1 om vervolgens met haar nieuwe troef, Shanike twee keer overtuigend eerste te worden in de klasse B (201.5/194). In de klasse M2 voor Pony's was Lara van Soest weer nadrukkelijk aanwezig met haar Woldberg's Tobias. Dit duo, dat al een forse hoeveelheid prijzen heeft gewonnen, werd opnieuw eerste (198.5). In de M1/DE ging het oranje lint naar Janine de Bruijn. De oefeningen raken steeds beter bevestigd bij haar Ceasar Prince Z met als resultaat een eerste prijs (190.5). Dit duo rijdt overigens niet alleen dressuur maar doet ook regelmatig mee aan een eventingwedstrijd. Nanouk Dostaly reed vorig weekend al in de prijzen en prolongeerde haar succes donderdag door met haar Sunray een keer tweede te worden in de L1 en tevens een winstpunt te behalen. De L2 was een prooi voor twee amazones van PSV De Margrietruiters. De hoogste punten waren voor Bo Burgers met blikvanger Arana (195). Met slechts een half punt minder won Manon Berends met Bella Donna de tweede proef.

Een dag later vond een dressuurwedstrijd plaats op het clubterrein van die vereniging. Hieraan deed de jongere zus van Manon, Lois met Boas mee in de L1, kleine maat en won beide proeven in deze rubriek (195.5/188.5). Op de wedstrijd in Lienden werd ook Stal van het Gildeland sterk vertegenwoordigd. Ondermeer door Hanno van Kalkeren die in de L1 twee keer eerste werd met, Gucci van het Gildeland, het Z2-paard van zijn echtgenote Geesje (196.5/193). In de B/DE was er nog een overwinning voor Sanne van Kalkeren met Navarra van het Gildeland (190). Twee keer tweede in die rubriek werd Lisa Polman in het zadel van de goed bewegende Raffaela van het Gildeland (188/186.5). Het andere oranje lint in de B/DE ging naar de eveneens voor De Margrietruiters uitkomende Rozemarijn Degen (188.5). Het was na verkoop van haar bonte pony Stevie Boy even rustig rond deze amazone, maar nu lijkt ze in haar nieuwe troef Caatje een goede vervanger gevonden te hebben. In de M2 ging de eerste prijs beide keren naar Thamar Mobach uit Echteld met Exspensive (198/196). De score leverde tevens vier winstpunten op en daarmee mag het duo de overstap maken naar de klasse Z1. De M2-rubriek bij de pony's werd met overmacht gewonnen door Jill Kempes met Keulse Hoeve's Zorro (204/203.5). Deze combinatie is de laatste maanden erg gegroeid in hun optreden. De vosruin liet zich heel fijn sturen door zijn amazone. Jill krijgt wekelijks les van jurylid en ZZ-Licht-amazone Mireille van Hogendorp.

Overigens deed dezelfde combinatie op zondag mee aan de dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam en ook in Kapel-Avezaath werden ze twee keer met hoge punten eerste (201/195.5). Nog een succesvolle ponyamazone is Fleur Vlieger. Zij stuurde op dezelfde locatie haar brave Milson Ferdersom naar de eerste prijs in beide L1-proeven (190/190). Aliene de Ruyter is een bekende eventingamazone uit de regio. Dressuur maakt een belangrijk deel uit van deze sport, daarom doet Aliene met haar Bomba ook regelmatig mee aan een dressuurwedstrijd. Dat gaat ook nog eens heel goed, want het duo werd met hoge punten (223), een keer eerste in de Z1. In die klasse waren ook nog twee eerste prijzen (233.5/223.5) voor Rianne de Jong uit Buren. Zij ging hiervoor met haar Estrada naar de meerdaagse dressuurwedstrijd in Gameren. De fijn bewegende Vivaldi-dochter lijkt alles in huis te hebben voor het hogere werk.

Hippische agenda:

31 mei: informatieavond Bitten: gebruik en werking, bij PSV de Roskam aanvang 19.30 uur; 3 juni: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 4 juni: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 7 juni: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 3, 5 en 9 juni: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 10 juni: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 14 juni: spring- en dressuurclinic bij PSV de Roskam.