Vier eerste prijzen voor Isa

RAVENSWAAIJ HSA Ravenswaaij opende dit weekend haar deuren voor de dressuurliefhebbers, zowel op vrijdagavond als zondag. Er werden goede resultaten behaald, zoals door Bruce Buyserd. Hij werd maar liefst vier keer eerste. Twee keer in de klasse ZZ-Licht met scores van 222.5 en 220.5 in het zadel van Discovery. Met zijn andere troef Empire was in de Z1 het oranje voor hem met 210.5 en 210 punten. Zondag liet hij verstek gaan in Ravenswaaij, want toen startte Bruce in een jonge paarden-competitie in Berkel-Enschot. Hier werd hij twaalfde met een fraaie score van 77.0 en dit was genoeg voor een uitnodiging voor de finale van deze Horsefood Cup, die 31 maart plaatsvindt op dezelfde locatie. Op vrijdagavond reed in Ravenswaaij ook Isa van Giersbergen in de prijzen met haar Wienke. In de lastige klasse M2 werd deze combinatie twee keer eerste met 192 en 191 punten. Dezelfde amazone startte zaterdag nog met een andere troef, Midsummer Celesta, tijdens de dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lingebrug. Hier werd ze in de L2/DE eveneens twee keer eerste (193/192). De wedstrijd in Zoelen werd deze keer georganiseerd door rijvereniging De Waalzoomruiters. Birgit Kwint deed er mee in de klasse Z1 met haar Spaans gefokte schimmelruin, Bailando. Het optreden van deze combinatie leverde naast twee eerste prijzen tevens een winstpunt op. Vooral de mooie oprichting en aanleuning zorgden voor hoge punten op het protocol. In de M2 ging Chantal van Brenk een keer aan kop met Bachelor (189). Dit duo van LR de Brug heeft inmiddels voldoende winstpunten vergaard om over te mogen stappen naar de Z1. Clubgenoot Johan van Sommeren wist in de L2 met blikvanger Jiretha een proef op naam te zetten (197). De andere proef in deze klasse werd een prooi voor Hanneke Berwald met Bellefleur (184.5). Deze donkerbruine merrie heeft de laatste maanden veel progressie gemaakt. Ponyamazone Julia van Raaij blijft winnen met haar Boy. Zij werd in de L1/AB twee keer eerste (184.5/183). Een dag later deed Jessica Edel met Tjeerd mee aan de wedstrijd in Ravenswaaij. Zij is met haar Fries een vaste bezoeker van de HSA en heeft al menig prijs mee naar huis genomen. Dat was deze keer niet anders, want in de L2 werd ze een keer tweede met 196.5 punten. In de L1 won Fleur van der Gun een keer de eerste prijs met de sterk bewegende Fay, die ze uitbrengt voor Yvonne Termeer (192). In een heel andere tak van sport was Anouk van Hese van Stal Contessa succesvol. Zij deed zondag met Contessa's Baileys mee aan de springwedstrijd in Soest. Daar pakte ze eerst een tweede prijs in de klasse L en maakte vervolgens met haar pony haar debuut in de klasse M. Na een mooi gereden basisparcours en een hele snelle foutloze barrage mochten ze als eerste opstellen.

PSV de Margrietruiters uit Ommeren is een actieve vereniging. Naast een druk wedstrijdprogramma organiseert deze club 6 april tevens een tweedehandsmarkt voor ruitersportartikelen. Deze markt begint om 13.00 uur en wordt gehouden op het thuisterrein van de organiserende vereniging aan de Zijveling in Ommeren. Dus heb je nog iets nodig voor je pony, paard of jezelf ga er dan vooral een kijkje nemen!

Hippische agenda: 31 maart: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem en Subtopwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 5 en 14 april: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 6 april: tweedehands ruitersportmarkt bij PSV de Margrietruiters in Ommeren: 7 april: dressuurwedstrijd bij RV de Malsnaruiters in Buurmalsen en Subtopwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 12 t/m 14 april: ruiterweekend bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 10 mei: dressuurclinic Dirk de Haas en Jorgen Ros bij PSV de Margrietruiters in Ommeren.