Vahalis Vrouwenteam pakt derde plaats in Arnhem

TIEL Op 26 april werd de 1/8 teamtriatlon in Arnhem gehouden: de eerste wedstrijd van het triatlon competitie Schuitema m 2e divisie Zuid. In deze wedstrijd moeten 3 van de 4 teamleden gezamenlijk finishen. Samenwerking hier is cruciaal. Triatlonvereniging Vahalis Tiel-Geldermalsen-Culemborg kwam uit met 4 competitieteams en 1 recreatief team.

Het eerste vrouwenteam bestaat uit Heleen van Keulen, Inez Stärk, Carin van den Bosch en Ellen Wilms en heeft als doel om dit jaar te promoveren naar de eerste divisie. Het begin is goed: Vahalis eindigde op de derde plaats met een tijd van 1:12:54. Het tweede vrouwenteam (Jorina Langerveld, Tiny Hol, Mieke van de Poll en Astrid Verbruggen) eindigde op de dertiende plaats met een tijd van 1:21:12.

Bij de mannen in de derde divisie moest het team van Alan van Dam, Mathieu Goedhart, Ton Elie en Stefan van den Berg onderweg een moeilijke beslissing maken om Goedhart, die minder dan normaal presteerde, achter te laten. Door de beslissing uit te stellen verloor het team twee plaatsen. Het team eindigde nu op de 11e plaats in een tijd van 1:04:10.

John Lens, Willemjan van de Sande, Willem Vermeulen en Peter Takken kwamen in 1:09:49 over de finish en eindigden als 22e van de 31 teams.

Het recreatieve team, Rene Pichot du Plessis, Sjoerd Wierda, Peter Takken en Piet Wessels finishten op 1:22:08.

Foto: Knappe teamprestatie door goed duwwerk tijdens het lopen van het eerste Vahalis Vrouwenteam.

Vahalis Vrouwenteam eindigde op de derde plaats

Lens en Van de Sande op het loopparcours