Trainer Theole Dames 1 bekend

TIEL Theole start volgend seizoen weer met een damesteam. Op zondag gaan zij de strijd aan in de 5e klasse van de KNVB. Nieuwe trainer en leider van de dames is Danny Verhoef. Hij heeft de uitdaging om het uiterste te halen uit de nieuwe groep dames.

Verhoef speelt zelf 8 jaar bij de Tielse geel-zwarten en is daarnaast ook bestuurslid van de club. Dat hij trainer is geworden van het damesteam is geen verrassing voor velen binnen Theole. Eerder nam hij met een aantal anderen binnen de club het initiatief om het vrouwenvoetbal weer terug te halen bij Theole. Met succes, want inmiddels bestaat het team uit twintig dames die vanaf afgelopen april wekelijks worden getraind door hem.

Voor de nieuwe trainer is vrouwenvoetbal geen onbekend terrein. Zijn vader trainde vele jaren de dames van Echteld en Seastum in Zeist. ,,Als klein jongetje ging ik altijd mee met mijn vader. Ik vond het ontzettend leuk. Je merkte toen al dat vrouwenvoetbal zorgde voor meer gezelligheid binnen verenigingen", aldus Verhoef. Of het huidige damesteam net zo succesvol kan zijn als het team dat 8 jaar geleden voor het laatst bij Theole voetbalde, zal in de toekomst moeten uitwijzen. Danny heeft daar wel een mening over: ,,Het plezier staat bij mij op één, dat heb ik alle dames ook meegegeven. Maar het zou wel goed zijn als de dames ook mee kunnen komen in de competitie." Volgens Verhoef moet dat er zeker inzitten. ,,Ik geloof dat we best wat punten kunnen pakken. Maar we moeten niet vergeten dat veel dames voor het eerst op voetbal zitten", aldus de 30-jarige trainer.

Het nieuwe damesteam is een start van het breder neerzetten van het vrouwenvoetbal binnen de club. Naast Dames 1 start de vereniging ook met Dames 35+ voetbal, waarvoor al veel aanmeldingen zijn binnen gekomen. Volgens Verhoef is dit pas een begin. ,,Binnen de vereniging zetten een aantal fantastische mensen zich in voor het vrouwenvoetbal. We streven naar een tweede seniorenteam in de toekomst, zodat ook dames die voor prestatievoetbal willen gaan een plek bij ons hebben."

Speelsters kunnen zich overigens nog steeds aanmelden volgens de trainer. ,,Bij ons is de drempel om te starten met voetbal enorm laag in tegenstelling tot bij andere verenigingen. Je hoeft niet op voetbal te hebben gezeten om bij ons te komen voetballen. Dames die interesse hebben moeten maar gewoon een keertje komen kijken op woensdag- of vrijdagavond."

Foto: ​Verhoef links van het nieuwe dames​team van Theole tijdens het beachsoccer.