• FC Lienden
  • FC Lienden

Trainer Jan Veldhuizen keert terug bij FC Lienden

LIENDEN Met ingang van komend voetbalseizoen 2017/'18 zal Jan Veldhuizen weer deel uitmaken van de trainersstaf van FC Lienden. Dit is het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden met de inwoner van Lienden overeen gekomen.

Momenteel is de 50 jarige oefenmeester actief als trainer van het in de eerste klasse zaterdag spelende Roda '46 in Leusden. Met de terugkeer bij FC Lienden wordt de samenwerking met Hans Kraay jr., die ook komend seizoen als hoofdtrainer aan FC Lienden is verbonden, hersteld.

In de periode 2007/08 - 2010/11 was Jan Veldhuizen assistent trainer bij FC Lienden onder Hans Kraay jr. om vervolgens in het seizoen 2012/'13 terug te keren als hoofdtrainer. Op dat moment speelde FC Lienden in de topklasse. Veldhuizen vervolgde zijn trainersloopbaan met succes bij het Utrechtse Hercules. Met deze ploeg werd promotie van de eerste klasse naar de hoofdklasse bewerkstelligd om daarna in het volgende seizoen kampioen te worden en te promoveren naar de topklasse (huidige 3e divisie). Daarna maakte de oefenmeester de overstap naar DVS'33 (Nijkerk) om met deze club kampioen van de hoofdklasse te worden en te promoveren naar de topklasse. Toch besloten club en trainer uiteindelijk op het laatste moment na dat succesvolle seizoen de samenwerking niet voort te zetten waarna Jan Veldhuizen een jaartje rust nam.

Voor zijn periode als assistent trainer bij FC Lienden was de geboren Lunteraan trainer bij o.a. SDS'55 (Wekerom) en Blauw Geel '55 (Ede). Zowel het bestuur van de Stichting

Voetbalondersteuning als trainer Hans Kraay jr. zijn verheugd met de terugkeer van Jan Veldhuizen op het oude nest. De inmiddels in de top van het amateurvoetbal ervaren trainer treedt komend seizoen toe tot de technische staf van tweede divisionist FC Lienden maar gaat per direct al scoutingswerk voor de club doen om zodoende de scouting en technische commissie bij te staan bij de samenstelling van de selectie voor het volgende voetbalseizoen.