• Ab Donker

Teisterbanders pakt eerste punten tegen RKTVC

TIEL Teisterbanders pakte in de broederstrijd tegen het ook nog puntloze RKTVC de volle buit. Na afloop stond een 4-2 eindstand op het scorebord. Trainer Teus Jacobs was voor de wedstrijd nog niet zo zeker van zijn zaak: ,,We zijn een aantal goede spelers kwijtgeraakt en hebben ook nog een paar geblesseerde jongens. Dat maakt de spoeling aardig dun."

Teisterbanders ging fel en aanvallend van start. Het resultaat was een regen aan corners, maar echte kansen kwamen er nog niet. In de twintigste minuut viel het doelpunt aan de andere kant. RKTVC kreeg een vrije trap. Uit de rebound wist de pas 15-jarige Sem Kars het net te vinden (0-1). Vlak voor de rust werd Teisterbander Sem Schuilenburg gevloerd binnen de zestien. Harmen van Rinsum schoot de toegekende strafschop keihard raak (1-1). De tweede helft was nauwelijks begonnen of RKTVC stond alweer voor. Akram Chahyd knalde met een diagonaal schot fraai raak (1-2).

Halverwege de tweede helft kwam Teisterbanders weer op gelijke hoogte. Een penalty wegens hands werd door Mehdi Hoummani koelbloedig benut (2-2). Vanwege de vele blessurebehandelingen liet de slecht fluitende scheidsrechter bijna een kwartier naspelen. Deze blessuretijd werd door Teisterbanders aangegrepen om de volle winst te pakken. Eerst was de 17-jarige spits Sem Schuilenburg succesvol met een kopbal (3-2). In de allerlaatste minuut zorgde Mehdi Hoummani ook nog voor de 4-2. Trainer Teus Jacobs was na afloop blij met de punten: ,,We hebben op basis van inzet en werklust deze partij gewonnen. RKTVC speelde wat verzorgder voetbal, maar was toch niet dreigend genoeg. Dit resultaat is goed voor het zelfvertrouwen van de jongens voor de komende wedstrijden."