• foto Rias Immink

    foto Rias Immink
  • voetbal-shoot.nl
  • voetbal-shoot.nl
  • voetbal-shoot.nl

TEC wint Betuwse Tweede Divisie-derby van FC Lienden

TIEL TEC heeft de derby van de Betuwe in de tweede Divisie tegen buurman FC Lienden met 2-1 gewonnen. Voor een talrijk publiek werd het een aantrekkelijke pot voetbal.

TEC ging fel van start en domineerde de eerste twintig minuten volledig. Er kwamen ook mogelijkheden. Een schot van Jip Bartels werd gestopt door Jan Schimmel en Kurtley de Windt schoot na een rush op rechts rakelings voorlangs.

FC Lienden kwam langzaam terug in de wedstrijd en schoot via Arjan Goorman tegen de lat. Abderrahim Loukili kwam een teenlengte te kort om een corner af te ronden. Toch nam TEC tien minuten voor de rust de leiding via Jip Bartels (1-0).

In de tweede helft breidde TEC binnen vijf minuten de voorsprong uit. Een slechte terugspeelbal van Milad Intezar werd door TEC onderschept en Wimilio Vink strafte dit op prachtige wijze af (2-0). Lienden gooide nu alle remmen los om nog wat aan de achterstand te doen. Verdediger Leon Broekhof kwam vaak mee naar het front. TEC werd nu teruggedrongen op eigen helft. Lienden kreeg mogelijkheden via schoten van Mo Ajiach en Mo Bendadi. De grootste kans was voor Loukili. Voor open doel schoot hij echter naast.

Het duurde tot de 84ste minuut, voordat de Liendense aansluittreffer viel. Een directe vrije trap werd door Mo Bendadi prachtig langs Sebastiaan van der Sman geschoten (2-1). Lienden ging op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper Van de Sman verrichtte nog enkele goede reddingen en hield zo de punten op 'De Lok'.

Meer over deze derbij woensdag in de papieren editie van Stad Tiel/ Stad Buren.