• Foto: Ab Donker

TEC verliest in blessuretijd

TIEL TEC kreeg in de topklasse uit bij het Amsterdamse AFC te weinig. Ver in de extra tijd dompelde Daan Sutorius de Tielenaren in rouw door tegen de verhouding in de 3-2 binnen te schieten. Afgetrapt werd er daarna niet meer.

De gehele wedstrijd ging het gelijk op. Beide teams waren aanvallend ingesteld en dat gaf een voor de toeschouwers uiterst aantrekkelijke wedstrijd. AFC kwam al na zeven minuten op voorsprong. Een corner ging ver voor het doel van TEC langs, waar Pieter Koopman de bal ineens op de slof nam. Via enkele benen werd het schot van richting veranderd en verdween kansloos achter doelman Sebastiaan van der Sman: 1-0.

Zes minuten na de openingstreffer kwam TEC terug in de wedstrijd. Rechtsback Gregory Viereck gaf een splijtende pass op rechts op de snelle Kurtley de Windt. Deze ontdeed zich van zijn tegenstander en trok de bal hard en laag voor. Zwaar gehinderd door Trumaine Balrak schoot AFC-verdediger Marinus Willemsen de bal langs zijn eigen doelman Laszlo Sandor: 1-1.

De druk op beide doelen hield ook na dit kwartier aan. Verdedigend bleven beide teams zeker ook door beide uitstekende keepers op de been. De tweede helft begon met een grote kans voor AFC, maar doelman Van der Sman redde uitstekend. Aan de andere kant werd Jip Bartels de diepte ingestuurd. Doelman Sandor kwam uit zijn doel, maar zag de lob van Bartels over hem heen gaan. De bal landde echter op het dak van het doel.

De 1-2 in het voordeel van TEC was een doelpunt om in te lijsten. Van der Sman redde ten koste van een corner. De corner maakte hij opnieuw onschadelijk, waarna hij met een verre uitgooi de bal bij De Windt kreeg. Deze liet op snelheid zijn hielen zien aan zijn tegenstander. De voorzet was op maat voor Bartels, die Sandor kansloos liet.

De gelijkmaker van AFC met nog een kwartier te gaan was in schoonheid minstens even mooi. Koen Bosma, net daarvoor ingevallen, kopte een voorzet van rechts tegendraads schitterend in de bovenhoek, onhoudbaar voor Van der Sman: 2-2.

In de blessuretijd leek TEC alsnog met de overwinning te gaan slepen. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Nehemia Sanaky, die de hoek voor het uitkiezen had. Hij schoot echter te gehaast naast. Een minuut later viel de treffer wel aan de andere kant. Daan Sutorius kreeg een niet te missen kans: 3-2.