• TEC-AFC Sam Nijpels probeert Trumaine Balrak af te stoppen Foto Rias Immink

    Rias Immink

TEC vecht zich naar de overwinning (met video)

TIEL Vandaag pakte TEC drie belangrijke punten tegen middenmotor AFC. Na een aantal moeilijke wedstrijden was winst broodnodig om uit de degradatiezone te komen. Een strijdend TEC speelde niet goed, maar bleef vechten tot de laatste minuut. Letterlijk, want in de 87e minuut schoot Barry McGuire de gewenste 1-0 in het net.

TEC begon sterk en kwam regelmatig tot het zestien meter gebied. In de 8e minuut volgde de eerste echte aanval van AFC. Drie minuten later was TEC weer gevaarlijk door een schot op het doel. De bal van de sterk spelende Vink wordt maar net door keeper Zonneveld uit het doel getikt. Dit was het beeld van de eerste helft: beide ploegen kregen kansen en het spel ging redelijk gelijk op en neer.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld, al leek het strijdende TEC wel de bovenliggende partij. Toch duurde het tot de 87e minuut voor de thuisploeg op voorsprong kwam. McGuire wist een mooie afval af te ronden en zo de 1-0 veilig te stellen. Opluchting op de Lok, maar nog geen feeststemming. Wel positieve energie: de weg naar boven is ingezet.

Meer in de papieren editie van woensdag 22 maart.