• Lienden 09-04-2017
    Voetbalderby Lienden TEC
    Stad Tiel
    Foto Raphael Drent

    Raphael Drent

TEC pakt volle buit in Lienden

LIENDEN In de Betuwse derby tussen FC Lienden en TEC heeft de Tielse ploeg de punten mee naar huis genomen. De eerste kans was voor Lienden in de tweede minuut, maar in riante positie wist Frank Wiafe niet tot scoren te komen. Gelijk in de omschakeling was het aan de andere kant wel raak. Een onnauwkeurige breedtepass werd onderschept en Kurtley de Windt kon op links doorbreken. Hij legde uitstekend af op Josemar Makiavala, die goed afrondde (0-1).

TEC was in de eerste helft de betere ploeg en combineerde goed. Veel kansen leverde dat echter niet op. Alleen een scrimmage voor het Lienden doel was nog gevaarlijk. Lienden kwam niet verder dan een goede vrije trap van Loukili op de vuisten van Sebastiaan van der Sman. Op slag van rust was het bijna gelijk, maar het schot van Arjan Goorman spatte uiteen op de lat. In de tweede helft trachtte Hans Kraay met het inbrengen van Kars Vierwind meer evenwicht op het middenveld te krijgen. Mo Ajiach moest op rechts met zijn snelheid meer diepgang brengen. De TEC verdediging liet zich niet van de wijs brengen en had er goed het oog in.

Halverwege de tweede helft moest TEC linksback Randel Shakison geblesseerd afhaken, daardoor was TEC op links toch minder dreigend. Kansen kwamen nu over en weer. Wimilio Vink raakte namens TEC de buitenkant van de paal en Kurtley de Windt stuitte op doelman Jan Schimmel. Ook TEC doelman Sebasitaan van der Sman moest handelend optreden bij een kopbal van Arjan Goorman en een doorbraak van Loukili. Ook Jermo Wilsterman was met een gevaarlijk schot bij doeltreffend, maar van der Sman wist de bal nog net corner te tikken. De laatste mogelijkheid was voor TEC, maar Wimilio Vink miste voor open doel. Voor TEC zijn deze punten goed voor een plaats in de redelijk veilige middenmoot. Lienden zal de komende wedstrijden nog flink aan de bak moeten om het degradatiespook van het lijf te houden.