• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

TEC boekt cruciale zege op concurrent

TIEL TEC heeft voor de derde wedstrijd op rij drie punten gepakt. Op eigen veld won de ploeg van trainer Frits van den Berk met 2-1 van concurrent UNA, dat één punt minder had. ,,Dit is lekker, want we zetten UNA weer op achterstand'', aldus Van den Berk.

Volgens de trainer was van goed voetbal geen sprake in het duel tussen de concurrenten. ,,Het was niet sprankelend, maar er was veel strijd. Voor beide ploegen was er alles aan gelegen om te winnen.'' TEC begon sterk en kwam na een klein half uur op voorsprong door Barry Maguire. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 door Wimilio Vink na een voorzet van links en een overstapje van Josemar Makiavala. ,,Die 2-0 gaf rust, maar we wisten dat we scherp moesten blijven.''

Na rust probeerde UNA alles op alles te zetten op jacht naar een punt, maar verder dan de 2-1 na zo'n zeventig minuten spelen, kwamen de bezoekers niet. ,,Ze drongen aan, maar we zijn niet in de problemen geweest. We hebben zelfs kansen gehad op 3-1 en 4-1.'' Door de overwinning houdt TEC concurrent UNA achter zich en is degradatie voorlopig afgewend. ,,Na de winterstop hebben we twintig punten uit tien duels. Dat is goed. Het gaat lekker en we moeten nu zo doorgaan'', besluit Van den Berk.